מדעי ההתנהגות ומקצוע הפסיכולוגיה נובעים מאותו ענף אקדמי – מדעי החברה. תכני הלימודים האקדמיים דומים במידה רבה, במיוחד בתואר המקיף הראשון. מכאן מובנת ההתלבטות בבחירה בין שתי האפשרויות הללו.
תואר בפסיכולוגיה משמש כהכנה מצוינת לתואר שני בפסיכולוגיה – התואר המדובר המבוקש כדי לפתוח קליניקת טיפולים פסיכולוגיים ברישיון משרד הבריאות. מאידך, לאותו תואר המשך ניתן לפנות גם כבוגר תואר ראשון במדעי ההתנהגות, גם אם תדרשנה השלמות של קורסים בתחום הפסיכולוגיה. ישנה דעה רווחת, שבה רמת הקושי בלימודי פסיכולוגיה מעט יותר גבוהה מזו של מדעי ההתנהגות, לפיכך אם אן מלכתחילה כוונה להמשיך לתואר שני בתחום קשור מובהק לכך, כדאי לבחור באפשרות השניה, או בכלל בתואר BA כללי במדעי החברה. קבלת מידע על ההבדלים שבין המסלולים יכול להיטיב את הבחירה ביניהם.
להירשם למסגרת בין תחומית
מי ש"מעוניין לא להחליט" בין שני תחומים אלו – מדעי ההתנהגות או פסיכולוגיה לתואר ראשון, יכול לשלב ביניהם במסלול דו – חוגי, במוסדות הלימוד אשר מאפשרים זאת, ולבחור את המסלול הראשי כפי שמוצעת במקום. המסלול הראשי יהיה זה שיקבע את עיקר משקלו של התואר, והאם ידרשו קורסים משלימים ללימודי המשך, אם יהיו בעתיד, למקצוע הנרכש המבוקש.
תנאי קבלה לשני המקצועות
תנאי הקבלה לשני מקצועות אלו מעט שונים- כשלפסיכולוגיה תהיינה דרישות גבוהות יותר בקבלה אל מסלול הלימודים, כשישנם מסלולי לימוד בשניהם ללא צורך בציון הפסיכומטרי. תנאי הקבלה הופכים לגבוהים יותר ככל שישנו ביקוש במוסד הלימודים המבוקש, כשידוע, שממילא הביקוש עולה למחלקת הפסיכולוגיה, כשעדיין אפשרויות התעסוקה העומדות בפני הבוגרים לתארים ראשונים אלו שוות ואינן מפלות זו את זו.
|
|
מדעי ההתנהגות או פסיכולוגיה? אפשר להחליט פשוט על פי השאיפה לסוג הלימודים האקדמיים בהמשך.
|
|
|
רוצים להיות פסיכולוגים? תדרשו לקראת תואר שני למתא"ם
אחד מתנאי הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה הוא עמידה בהצלחה במבחן המתא"ם. זהו מבחן שההכנה אליו דומה לזו של המבחן הפסיכומטרי; זהו מבחן אחיד וארצי, המסנן את המועמדים מפאת כמות המבקשים ללמוד את תחום הפסיכולוגיה לתארים מתקדמים, אשר גם הנתונים הבסיסיים המבוקשים לתואר מספקים לכשעצמם. בחינת המתא"ם אינה באה להחליף כלים אחרים המבקרים את המועמדים לקבלה ללימודים.
כמעט אותן אפשרויות תעסוקה
בוגרי התחום משני תחומי הידע הללו נוכחים למצוא את קורות חייהם לאותה משרה. מאידך, ישנם מסלולי לימוד בתחום מדעי ההתנהגות שמציעים התמחות מעשית במסלולים מבוקשים כמו קידום מיזמים חברתיים או מתן טיפול תמיכתי על פי בחירתם בשיטת אבחון וטיפול.
כתבות מומלצות נוספות:
>>> למי מתאים מדעי ההתנהגות?
>>> מה עושים עם מדעי ההתנהגות?
>>> תואר במשפטים ופסיכולוגיה
>>> פסיכולוגיה ללא פסיכומטרי
>>> למי מתאים ללמוד פסיכולוגיה?