תחום המשחק תופס תאוצה לא קטנה בשנים האחרונות והקולנוע הישראלי הופך להיות מוערך בעולם כולו. בתי ספר למשחק מציעים הכשרות מקצועיות ומסלולי לימוד מגוונים בתחום
אומנות המשחק היוותה מאז ומתמיד מענה לצורך אנושי בסיסי, שהחל בטקסי פולחן קדומים והפך לתאטרון המודרני הרווח במחוזותינו כיום. שחקן העומד על במה, על סט צילומים או אף בקרן הרחוב, הופך פעולות פיסיות ומילים לחוויה משמעותית ומרתקת. לא בכדי, אם כן, כי לימודי משחק הם בין המבוקשים והתחרותיים ביותר בקרב האוכלוסייה הישראלית. יצוין, כי בתי הספר הישראלים למשחק עוסקים בהגדרתם בהוראת משחק ואמנויות התיאטרון, תוך שהינם פועלים כמוסדות עצמאיים.
מה נלמד בבתי ספר למשחק?
בתי הספר למשחק מספקים לימודים במסגרת לימודי תעודה או במסגרת אקדמאית, המעניקה לבוגריה תואר ראשון. כך, נמשכת תכנית לימודים לתואר ראשון כארבע שנים במסגרת חד חוגית, ושאר מסלולי הלימוד שאינם אקדמאיים מאופיינים בתקופות זמן המשתנות בהתאם למסגרת הלימודית. במסגרת לימודי המשחק מוצעים מספר מסלולים וביניהם לימודי בימוי, עיצוב במה ולימוד עיוני. מסלולי הלימוד מכשירים את הלומד בתחום התאטרון, תוך שילוב שיעורים עיוניים וישומיים. במהלך השיעורים נלמדים בין השאר יסודות המשחק, תולדות המשחק, ביקורת וניתוח מחזות, ומתורגלות סדנאות מעשיות המתמקדות בתנועה, דיבור, הגייה, פיתוח קול, פנטומימה ואף מחול. לצד זאת, מתבצעות התנסויות באימפרוביזציה, תרגילי חפצים, עבודה על דמות וקונפליקט ומשחק על פי שיטות שונות.
מה מקנים בתי ספר למשחק?
שלל מסלולי הלימוד המוצעים על ידי בתי הספר למשחק מקנים ללומדיהם את בסיס הידע והניסיון הנדרש לשם השתלבות בעולם התיאטרון לסוגיו, כמו גם בתעשיית המדיה המגוונת. בפועל, עשוי בוגר למשחק להצטרף לתיאטראות או לקבוצות משחק ולהופיע בפרסומות, בקולנוע ובטלויזיה. חשוב לציין, כי לאור הביקוש הרב לעיסוק במקצוע המשחק, לעיתים מתקשים שחקנים מתחילים במציאת עבודה בתחום, כך שיכולות אישיות מהוות פקטור מכריע בכל הנוגע להשתלבות מוצלחת ומהירה.