הרבה מאוד יזמים צעירים מחפשים דרכים חדשות להרוויח ואחת הדרכים הנפוצות ביותר להרוויח בצורה קלה ומהירה היא באמצעות ייבוא מוצרים לישראל. בהשוואה לשאר שווקי העולם, השוק הישראלי הוא שוק נחשב לקטן ומצומצם מאוד, ולכן הרבה חברות ותאגידים בעלי שם עולמי אינם מייצאים לישראל מוצרים משום שהם אינם רואים את הפוטנציאל הכלכלי הגלום בכך עבור חברות ותאגידים שמחפשים להתרכז בנתחי שוק גדולים יותר. לוואקום הזה נכנסים היבואנים פרטיים, שמנסים בדרכים שונות להרוויח היכן שהחברות הגדולות מפסידות.
דברים שחשוב לדעת לפני הייבוא
על פניו תהליך הייבוא של מוצר לישראל נראה פשוט וקל. כל מה שצריך לעשות הוא למצוא מוצר שיש לו דרישה בשוק הישראלי הסובל מהיצע נמוך, ולהביא אותו לארץ. אולם לפני שאתם רצים להביא מוצרים מחו"ל חשוב שתלמדו את הנושא לעומק, ותכירו את החוקים והכללי של מדינת ישראל בתחום הייבוא. ישנם הרבה מוצרים האסורים לייבוא למדינת ישראל, ומוצרים רבים שעל מנת לייבא אותן יש להוציא רישיון מיוחד והיתרים מן המדינה. לכן לפני שמשקיעים כספים רבים בתחום יש ללמוד אותו לעומק ממספר זוויות שונות.
מה מותר ומה אסור לייבא לישראל?
קיימים פריטים אותם אסור על פי חוק לייבא למדינת ישראל. כך למשל מוצרים שיש בהם פוטנציאל גבוה של הסתה לאלימות או לטרור כמו כלי נשק או תחמושת אסורים לייבוא פרטי, כמו כן אסור לייבא חומרים מסוכנים או חומרים מתלקחים. בנוסף לזה ציוד העשוי לשמש לצורך הימורים בלתי חוקיים כמו מכונות מזל או ציוד הימורים אחר, גם הוא אסור לייבוא. מוצרי חשמל הנחשבים לבזבזני אנרגיה או מוצרים קוסמטיים שאינם עומדים בתקני הבטיחות כמו גם ציוד תקשורת כגון אנטנות ומשדרים, מחייבים רישיון מיוחד על מנת לייבא אותם.
חישוב עלויות
בהנחה והמוצר אותו אנו רוצים לייבא מותר לייבוא נשאר כמובן לברר האם זה בכלל רווחי לייבא אותו, ומה נעשה איתו כשיגיע לארץ. יש לעשות חישוב עלויות כולל המכיל את כל המרכיבים השונים כמו עלויות שינוע של המוצר לשדות התעופה או הנמלים במדינת המקור, עלויות ההובלה והמיסים הנלווים, שלא לדבר על מחירו של המוצר עצמו. לאחר מכן יש לדאוג למשווקים בארץ שישווקו וימכרו את המוצר המיובא. כל אלו עולים כסף רב, ויש לברר זאת בטרם מתחילים לייבא.