אוניברסיטת חיפה פצחה במהלך חדשני וייחודי – קורס טרנס-אטלנטי, רגיל במהותו כחלק מלימודי החובה, מועבר לסטודנטים שלה, ובו בזמן לסטודנטים הלומדים באוניברסיטת ג´ורג´יה בארצות הברית, באמצעות וידאו קונפרנס. והסטודנטים? מרוצים מהחידוש.
אוניברסיטת חיפה ואונ´ ג´ורג´יה, מעבירות קורס המשותף לסטודנטים של שתיהן, באמצעות וידאו קונפרנס. הקורס המדובר, הינו קורס בריאות גלובלית, המחושב באופן רגיל, כחלק מחובות התואר. פרופ´ ריצ´רד שוסטר, ראש המרכז לבריאות גלובלית באונ´ ג´ורג´יה, הוא שמעביר את הקורס, ואף הגיע לישראל עם כמה סטודנטים מאונ´ ג´ורג´יה לביקור. לדבריו, "זוהי טכנולוגיה חדשה וזה מאוד מרגש. אנחנו לומדים על בריאות בעולם גלובלי, וזה רק מתבקש שחלק אינטגראלי מהלימודים שלנו יראה שבעולם הגלובלי חצי מהכיתה יכולה לשבת בצד אחד של העולם וחצי שני בצד השני".
|
|
הקורס מועבר לסטודנטים של אונ´ חיפה ובו בזמן לסטודנטים הלומדים באונ´ ג´ורג´יה שבארה"ב באמצעות וידאו קונפרנס. |
|
|
קורס רגיל לכל דבר
בדומה לקורס נורמטיבי, קיימות הפרעות מצד התלמידים משני צידי היבשת, שאלות למרצה, ואינטראקציה בין התלמידים - גם מעבר למסכים. הסטודנטים עצמם נרגשים מהמעמד. הסטודנטית שני אלקושי, הלומדת תואר שני בריפוי ועיסוק, אמרה אודות הקורס בו היא לוקחת חלק כי "זו חוויה מרתקת, אני מרגישה כמו תיירת באוניברסיטה שלי". תיאודורלי ברנדון מאונ´ ג´ורג´יה, מספרת כי "באמצעות הוידאו-קונפרנס אנחנו יכולים לדבר זה עם זה במהלך השיעור, אבל כמובן שחלק גדול מהלמידה הקבוצתית נעשה דרך האינטרנט, בצ´אטים או בפוסטים שאנחנו מעלים". הסטודנטית גרטשן מאונ´ ג´ורג´יה מוסיפה בנושא כי "אנחנו אומנם רואים את המרצה ואת החברים שלנו רק דרך המסכים, אבל התקשורת חלקה ואין שום בעיות. היו הרבה שאלות וקצת חששות בהתחלה - האם לא יהיו תקלות טכנולוגיות, האם נוכל לתקשר עם המרצה ולשאול שאלות, אבל הן התפוגגו מהר כשראינו שהכל עובר חלק".
התפתחותה של אוניברסיטת חיפה בזירה הבינלאומית
הלימודים הטרנס-אטלנטיים במסגרת קורס זה, הם רק חלק מהתפתחותה של אונ´ חיפה בהיבט הבינלאומי, ולדבריו של פרופסור דוד פרג´י, העומל לביסוס המעמד בינלאומי של אונ´ חיפה, לשנת 2013, מתוכננים לימודי תואר בבריאות הציבור בשיתוף פעולה עם אונ´ ג´ורג´יה, שיכלול חילופי סטודנטים, וקורסים שילמדו באופן חלקי או מלא במסגרת הוידאו קונפרנס. פרג´י הוסיף כי "זה רק מתבקש שבאמצעות הטכנולוגיה החדשה נוכל לבצע שיתופי פעולה כאלה. אנחנו רוצים שכל סטודנט שילמד באוניברסיטת חיפה יידע שהוא יפגוש סטודנטים מחו"ל ויוכל ללמוד עם סטודנטים מחו"ל. אוניברסיטת חיפה הופכת להיות שם דבר בזירה הבינלאומית - גם בתחום המחקר וגם בתחום החידושים החינוכיים".