חזרתם מהטיול המסורתי וכעת הגיע הזמן להירשם ללימודים, ובכן, לא מדובר בהחלטה פשוטה, ממש לא. גם אם אתם סגורים על המקצוע שברצונכם ללמוד, עדיין לא נחסכו מכם הלבטים בכל הנוגע לבחירת המסגרת המתאימה. האם אתם טיפוסים של האוניברסיטה הפתוחה, או שמא אוניברסיטה רגילה מתאימה לכם יותר? בואו ננסה יחד ללבן סוגיה זו.
מה ההבדל בין התארים של האוניברסיטה לאוניברסיטה הפתוחה
אין כל הבדל בין התארים שמעניקה האוניברסיטה הפתוחה לבין אלה שמעניקה האוניברסיטה הרגילה. בשני המקרים התארים שתקבלו הם זהים לגמרי בכל הנוגע לתוקף האקדמי שלהם ולמשמעות שלהם. קחו בחשבון שבאוניברסיטה הפתוחה יש אפשרות של לימודי תעודה, שמבחינת היקפם הם אינם משתווים ללימודי תואר ראשון, וכמובן שבסיומם תקבלו תעודה בלבד.
ההבדלים בין האוניברסיטה לאוניברסיטה הפתוחה- האוניברסיטה הפתוחה
לאחר שעשיתם מסלול קצר ובו בדקתם את עצמכם ותהיתם על קנקנכם, תוכלו לבדוק מהי האוניברסיטה הפתוחה - בדומה לאוניברסיטה הרגילה זוהי מסגרת זהה, עם מרצים, חוגים ותכניות לימודים רבות ומגוונות. אך שלא בדומה לאוניברסיטה הרגילה, מתאפיינת האוניברסיטה הפתוחה בגמישות, ומי שרוצה יכול לפרוש את לימודיו לתקופה ארוכה (בעוד שבאוניברסיטה רגילה אין גמישות בנוגע למספר שנות הלימודים). יתרון נוסף הוא האפשרות ללמוד מהבית מבלי להגיע לשיעורים וגם לקבל עבודות ולהגישן דרך המייל.
האם מתאימה לי האוניברסיטה הפתוחה
אחת מהסיבות הבולטות לכך שסטודנטים רבים פונים לאוניברסיטה הפתוחה נעוצה בכך שהם עושים זאת משיקולים הנובעים מזמן. המסגרת הגמישה של האוניברסיטה הפתוחה מעניקה הזדמנות לשלב בין עוד מסגרות כגון שירות צבאי, עבודה בשעות מסוימות, מחויבויות משפחתיות שונות. האופי הגמיש של האוניברסיטה הפתיחה מזמין אנשים שמתקשים להתמודד עם מסגרות פורמליות ולוחצות יותר, שהדרישות הגבוהות והאווירה הרשמית רק חונקות אותם.
אוניברסיטה פתוחה – איך מתקבלים
ברמת העיקרון על מנת להתקבל ללימודים באוניברסיטה הפתוחה לא נדרשים כל תנאים מוקדמים, אך מה שכן – מי שעומד ללמוד באוניברסיטה הפתוחה צריך לקחת בחשבון שהוא צריך להיות בעל משמעת עצמית חזק ובגרות נפשית, אחרת הוא ילך לאיבוד עם כל הגמישות היתרה שמאפיינת את האוניברסיטה הפתוחה, ויתקשה מאוד לבצע את כל המטלות והדרישות שנדרשים לצורך קבלת התואר.