עולם התעבורה הוא עולם סבוך המכיל סוגי כלי רכב רבים אשר לכל אחד מהם ייעוד משלו ותקנות משלו החלות עליו. קצין בטיחות אחראי גם על העברת כל המידע הנדרש בנושאי תעבורה וכן אחראי על טיפול בנהגים עבריינים בארג
קציני בטיחות בתעבורה הוא תפקיד הקיים גם בממסד הציבורי וגם בממסד הפרטי. קציני בטיחות בשוק הציבורי הם לרוב מי שאחראים על אבחון מבני כבישים, מציאת ליקויים תחבורתיים בתווי הדרך, חיבור תכני נהיגה מונעת ומבחן התיאוריה. בממסד הפרטי, קציני תעבורה לרוב משמשים כמי שאחראים על רכבים, על טיפול בנהגי חברה סוררים שאינם נוהגים כיאות ועל הדרכה בדבר נהיגה נכונה.
|
|
קציני בטיחות בתעבורה- מיועד למי שיש לו נסיון בתחום הרכב או מכונאות הרכב. |
|
|
מהם התנאים לקבלה קורס?
עפ"י התנאים שקבע משרד התחבורה להסמכה זו על המבקש להשתתף בקורס, חלות מספר דרישות:
- תושב ישראל
- בוגר 12 שנות לימוד אשר מתוכן 3 שנים נלמדו על תחום הרכב או מכונאות רכב או השכלה מקבילה לתחום זה. הרשות עשויה לפסול את עניין 3 שנות לימוד בנושא מכונאות רכב, אם תעודת הבגרות מוכיחה כי יש מספיק ניסיון בתחום הרכב בתחומים מקבילים.
- תעודת יושר מטעם המשטרה.
- בעל רישיון נהיגה מסוג C1 ומעלה (רישיון לרכבים בינוניים וכבדים)
- בעל ותק של לפחות 3 שנים באחד ממקצועות התחבורה וכמו כן בעל תעודת הסתמכה מטעם התמ"ת לתחום עיסוק זה.
- עבר את מבחן ההתאמה האישיותי.
מהם השלבים בדרך לקבלת ההסמכה כקצין בטיחות בתעבורה?
כדי לעבור את ההסמכה, ראשית כל יש לעמוד בכל דרישות הכניסה לקורס. שנית, יש לעמוד במבחן התאמה אישיותי אשר נערך למועמדים. עם הכניסה לקורס, יש לסיימו בהצלחה ולעמוד בכל מטלותיו. בסוף הקורס תינתן בחינה הן מטעם מוסד הלימוד והן ממשרד התמ"ת. עמידה בשתי בחינות אלו, משמעה קבלת תעודת ההסמכה בהצלחה.
מהם תכני הקורס?
הלימודים מחולקים למספר תחומי מקצועות ביניהם: לימודי ליבה- הכוללים לימוד על תפקידו של קצין התעבורה, אתיקה, עבודה מול המשטרה, נהלים ושיטות דיווח וכן מתודות הדרכה לנהגים. במקביל ללימודי הליבה נלמדים גם מקצועות תשתית כגון: מבוא ליחסי אנוש, חשבונאות ותמחיר, תקצוב ומימון, כלכלת עולם התחבורה, תכנון ארגוני, קבלת החלטות בארגון, וכן נגישות ועבודה עם מוגבלים ונכים וכמו כן גם קורסים הנוגעים לעבודתו השוטפת של קצין התעבורה כמו בטיחות, עזרה ראשונה, הכרת המחשב ואנגלית טכנית.