מבנה הלימודים | | סגל ראש החוג פרופ' שמחה לנדאו
הפשיעה הפכה לאחת הבעיות החמורות במדינת ישראל, עובדה המחייבת הכשרת אנשי מקצוע שיוכלו להתמודד עם בעיה חברתית זו.
תוכנית הלימודים תוכנית הלימודים בחוג לקרימינולוגיה באקדמית עמק יזרעאל מקנה ידע, הבנה, כלים ומיומנויות הקשורים בהיבטים השונים של סטייה נורמטיבית בהתנהגות הפרט תוך שימת דגש על מניעה, ענישה ושיקום. הסטודנטים ייחשפו לתיאוריות ולגופי ידע מחקרי העוסקים בעבריינות כמו גם בתגובות החברה (עונשניות ואחרות) להתנהגויות של סטייה חברתית ופשיעה.
בין התכנים הנלמדים: מבוא לפסיכולוגיה וקרימינולוגיה, פסיכופתולוגיה, דיני עונשין, מערכת המשפט, סטייה חברתית, ויקטימולוגיה, פשיעה אלימה, סמים והתמכרויות בחברה, התעללות והזנחת ילדים וזקנים, ענישה גופנית, עבירות וסטיות מין, תפיסות הציבור כלפי פשיעה ועוד.
לתלמידים יוקנו כלים וידע בשיטות המחקר השונות של הקרימינולוגיה כאחד מענפי מדעי ההתנהגות. כחלק מהלימודים תינתן להם האפשרות לביצוע עבודות מחקר בהנחיית מורי החוג. כמו כן קיימת האפשרות (כבחירה לתלמידים מצטיינים) של התנסות מעשית בשטח ("הפרקטיקום") בגופים העוסקים באוכלוסיות רלבנטיות לקרימינולוגיה.
הלימודים מתקיימים במתכונת דו-חוגית וניתן לשלבם עם לימודים באחד מהחוגים הבאים: פסיכולוגיה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, חינוך, כלכלה, מדע המדינה ולימודים רב תחומיים.
השילוב עם לימודי דיסציפלינה נוספת במתכונת האוניברסיטאית מרחיב את בסיסי הידע של תלמידי החוג ומאפשר להם המשך לימודים לתארים מתקדמים במגוון רחב של מקצועות. סגל החוג מורכב מבכירי החוקרים בתחום הקרימינולוגיה בישראל, כמו גם מומחים בתחומי הפסיכולוגיה והמשפט. כיווני התפתחות וקידום מקצועי התוכנית מעניקה תשתית אקדמית בקרימינולוגיה לכל העוסקים ומתעתדים לעסוק בתחומי אכיפת החוק, מניעת עבריינות ושיקום עבריינים, עבודה עם נוער, אלימות במשפחה ובמסגרות אחרות, גמילה מסמים, ועוד. |