קצת מידע על
קורס סוכן ביטוח
מרבית מגופי הביטוח במדינת ישראל, כמו גם ביתר המדינות המפותחות ברחבי העולם, הם גופי ענק עצומים ומאוד מאוד בירוקרטים נוכח תפקידם. בגופים שכאלו, קשה מאוד להעניק לכל אחד ואחד מהמבוטחים את היחס האישי, להכיר כל מקרה לגופו וכדומה. בדיוק כאן נכנסים לתמונה סוכני הביטוח. תפקידו של סוכן הביטוח הוא להיות הנציג של חברת הביטוח שלמעשה מעניקה ללקוח את הפוליסה ב-2 פונקציות מרכזיות – המכירה של פוליסת הביטוח שמתאימה ללקוח בהתאם לכלל הקריטריונים (העיסוק, הגיל, המצב הבריאותי וכדומה), במקרים של הגשות תביעה לחברה. למעשה, מי שמשלם לסוכן הביטוח את המשכורת הוא לא המבוטח שרוכש את הפוליסה כי אם חברת הביטוח הרלוונטית שמעניקה את פוליסת הביטוח – סוג של עמלת מכירה בעצם. יצויין, כי שכר זה מגיע לסכומים מדהימים וזאת באם סוכן הביטוח מכיר את ענף הביטוחים על בוריו, יודע להנגיש את כל הסירבול הזה ללקוח ולהבהיר את חשיבות הביטוחים במציאות שבה אנו חיים. בדיוק לשם בקיעות זו מצד הסוכנים וכן לשם פיקוח כל תחום זה שבו למרבית הציבור אין את הידע הנדרש (דבר שיכול להיות מנוצל על ידי בעלי האינטרסים), בישראל כיום בכדי להפוך לסוכן ביטוח יש לעבור את בחינת הרישוי המעוגנת בחוק. ובכדי לעבור את הבחינה הזו בהצלחה ולהשיג את הרישיון לתחום, צריך ללמוד – אין מזה מנוס.
מידע כללי אודות המסלול ללימודי סוכני ביטוח
מטרתו העיקרית של קורס הביטוח היא להכשיר את הסטודנטים לבחינת הרישוי של סוכני הביטוח וכן להכשירם לתפקידים המגוונים בחברות ביטוח, בסוכנויות הביטוח, ובמחלקות הביטוח שמתפקדות במסגרות של חברות עיסקיות גדולות. תחום הביטוח הינו תחום כללי המתחלק לארבעה תתי התחומים הבאים: ביטוח אלמנטרי, ביטוח פנסיוני, ביטוח חיים וביטוח לאומי. במהלך הקורס לומדים התלמידים את ארבעת התחומים לעומקם, על כל המשתמע מכך, כאשר הקורס הוא לא ארוך במיוחד, ובדרך כלל כולל פעם עד פעמיים בשבוע במשך כשנה. יצויין, כי ישנה גם האפשרות להירשם לקורס מזורז שנמשך כמה חודשים בודדים בלבד, אך במקרה שכזה תקחו בחשבון שהקורס כולל היקף חומר צר יותר ואת היתר תאלצו להשלים לבד לקראת בחינת הרישוי. אם אתם מתקשים למצוא את קורס הביטוח הטוב ביותר עבורכם, אנו ממליצים לכם לבדוק מול מוסד הלימוד שתכני הקורס ערוכים בכדי להכין את הסטודנטים לבחינות הרישוי הנערכות על ידי המפקח על ביטוח והרשות לניירות ערך. כמו כן, לפני שנרשמים לקורס, חשוב לבחור את ההתחמחות שמענינות אתכם ובעקבות כך, לוודא כי שיטות הלימוד התכנים המועברים בקורס כוללות נושאים מקצועיים הדרושים בשוק העבודה.
מה כוללים תכני הלימוד בקורס סוכני ביטוח?
במסגרת תוכנית קורס הביטוח, הסטודנטים לומדים בין היתר את התכנים הבאים: מושגי היסוד בכל עולם הביטוח, החשבונאות, המתמטיקה והסטטיסטיקה, היכרות מלאה עם מוסדות הביטוח אשר פועלים ברחבי הארץ, היכרות מעמיקה עם העקרונות המשפטיים הקשורים לדיני הביטוח, החקיקה האזרחית בתחומי הביטוח, תעריפי הסיכון וחישוב של דמי ביטוח, ביטוח הסיכון והנזק, ביטוח יתר, ערך כינון, דמי ביטוח, דיני ביטוח התיישנות, ביטוח חסר פוליסה, סוגי התאונות, ומעמדו החוקי של סוכן ביטוח. בנוסף לתכנים תאורטיים הללו שמועברים במסגרת שיעורים פרונטליים, בפני הסטודנטים שמעוניינים לעבוד כסוכני ביטוח מוצעות גם שלל של סדנאות בהן הם לומדים אודות שפת הגוף, את עקרונות השכנוע, את עקרונות מתן שירות לקוחות וכדומה. סדנאות אלו הן מאוד פרקטיות ומעשיות. יחד עם זאת, חשוב מאוד לציין שתכני הלימוד, עם כל כמה שכולם מנסים להכין בסופו של דבר לאותה בחינת הרישוי, משתנים ממוסד לימודים אחד לאחר, וזאת בהתאם לשיטות ההוראה של כל אחד ממוסדות הלימוד בתחום זה.
איפה ניתן למצוא מתכונת ללימודי סוכן ביטוח?
את לימודי סוכני הביטוח ניתן למצוא במגוון רחב של מוסדות לימוד ברחבי ישראל, וזאת נוכח הביקוש הנרחב שיש לתחום לימוד זה ולמקצוע באופן כללי. בתוך כך, ניתן למצוא קורס זה בין היתר במוסדות הלימוד הבולטים הבאים: ראשית, בצפון הארץ מוצעת מתכונת ללימודי סוכני ביטוח ב"מכללה לפיננסים וביטוח" שמציעים את התחום בסניף שלהם בחיפה, ב"מכללת מיטב דש" שמציעים את התחום גם כן בסניף שלהם בחיפה וכן בסניף שלהם בכנרת, ב"מכללה המשותפת" שמציעה את הלימודים בסניפים בחיפה, בחדרה, בסכנין ובנתניה, ב"מכללה לניהול" שמציעה את המתכונת הלימודית בקריית ביאליק וכן במכללת "Stream college" שמציעה את הקורס בסכנין. שנית, במרכז הארץ מוצעת מתכונת ללימודי סוכני ביטוח ב"BDO" האקדמיה לפיננסים שמציעה את הלימודים בתל אביב, ב"מכללה לפיננסים וביטוח" שמציעה את הלימודים בתל אביב ובירושלים וב"מכללת מיטב דש" שמציעה את הלימודים בתל אביב ובירושלים. כמו כן, בדרום תוכלו למצוא את הלימודים בין היתר ב"מכללה לפיננסים וביטוח".
קהל היעד שמתאים לו ללמוד ולהפוך לסוכן ביטוח
להפוך לסוכן ביטוח יכול להתאים בעיקר לאנשים הבאים: לאנשים מאוד חברותיים, שיודעים לפתח קשרים בין אישיים ברמה גבוהה, אנשים בעלי יכולות ורבליות גבוהות, אנשים עם אוריינטציה מתמטית, אנשים שלא מפחדים ממנגנונים בירוקרטיים, לאנשים שאוהבים לקיים פגישות, לנוע ממקום למקום, לאנשים בעלי יכולות שכנוע גבוהות וכדומה.
מהם תנאי הקבלה שצריך לעמוד בהם בכדי להתקבל לקורס סוכני ביטוח?
תנאי הקבלה ללימודי סוכני ביטוח הם תנאי קבלה שמשתנים ברמה כזו או אחרת בין מוסדות הלימוד השונים, וזאת במגוון קריטריונים. יחד עם זאת, מהבדיקה שערכנו נראה שהתנאי הבסיסי שכל אחד ממוסדות הלימוד דורש הוא 12 שנות לימוד. יתרה מכך, בחלק גדול ממוסדות הלימוד תמצאו בנוסף ל-12 שנות הלימוד גם את תנאי הקבלה הבאים או את חלקם בלבד: מעבר של ראיון קבלה אישי למול נציגים מטעם סגל ההוראה או הסגל המנהלי של מוסד הלימוד (ראיון שנועד לוודא את ההתאמה של המועמד לתחום הלימוד ולמקצוע באופן כללי, וכן לבחון את מידת רצינותו), תעודת יושר מטעם משטרת ישראל (תעודה שמעידה על כך שעברכם נקי מרישומים פליליים).
חשוב לציין, שישנו מגוון די רחב של מתכונות ללימוד תחום סוכני הביטוח, ובהתאם לכל אחת מהמתכונות הללו תנאי הקבלה משתנים. כך למשל, בחלק ממוסדות הלימוד הקורס מוצע לאקדמיים בלבד שמגיעים מתחומי הכלכלה, מנהל העסקים, חשבונאות וכדומה, ולהם מן הסתם יש פטור מבחינות היסוד של הרשות לניירות ערך. לעומת זאת, בחלק אחר ממוסדות הלימוד תמצאו מתכונת שמותאמת במיוחד לאנשים שלא מחזיקים ברקע בתחומים, ולכן הקורס מלמד אותם הכל מ-א ועד ת.
כמה זמן נמשכים לימודי סוכני ביטוח?
לימודי סוכני נסיעות נמשכים בדרך כלל בין שנת לימודים אחת לשנתיים של לימוד. כמובן שמדובר בנתון מאוד דינאמי אשר מושפע מהרמה ההתחלתית של התלמידים במתכונת הלימוד, ממוסד הלימוד ושיטות הלימוד שלו וכדומה. כך למשל, יש לא מעט מוסדות לימוד שמציעים מתכונת לימוד מקוצרת הכוללת מספר חודשים בודדים בלבד. במקרים שכאלו הלימודים בדרך כלל מיועדים לכל אלו שכבר מחזיקים ברקע מקצועי בתחום ומגיעים לקורס רק בשביל להתחדד לפני הבחינות ולא לעשות זאת לגמרי לבד.
מהן אפשרויות התעסוקה בסיום הלימודים?
עם סיום הלימודים, ולאחר שכמובן בוגרי הקורס ניגשו בהצלחה לבחינות הרישוי לתפקיד, עומדות בפניהם מגוון של אפשרויות תעסוקה. בגדול, סוכני ביטוח מורשים יכולים לעסוק בתחום בין אם באופן עצמאי, בין אם בחברות הביטוח עצמן ובין אם בסוכניות גדולות או קטנות שמרכזות את סוכני הביטוח באופן מאורגן כשכירים ולא כעצמאיים.