ברור לכל שתואר ראשון במשפטים לומדים רק במכללות ובאוניברסיטאות הנחשבות ביותר בארץ. בדיוק בגלל זה, איגדנו עבורכם את מיטב מוסדות הלימוד שמציעים מסלול לתואר ראשון במשפטים. כך תוכלו לערוך השוואה של מיקומים גאוגרפיים, תנאי קבלה, תכני לימוד, עלויות, משך הלימודים ועוד, ותבחרו היכן מתאים לכם ללמוד משפטים על הצד הטוב ביותר. אנו מזמינים אתכם להשאיר את הפרטים שלכם באחד מבתי הספר הטובים במדינה ולקבל את מלוא המידע לגבי לימודי תואר ראשון במשפטים.
יש מקצועות שמאז ומעולם היו יוקרתיים, מבוקשים, חשובים ומרתקים, כאשר לימודי משפטים ללא ספק מהווים חלק מהותי מאותם לימודים. אי לכך, ניתן למצוא כיום שממש כמו לפני עשור שנים, תחום זה מאוד מבוקש ויוקרתי, כאשר מספיק להביט על השכר המרשים (נע בי 17,5 לבין 18 אלף ₪), על מנת להסיק שאכן מדובר בתחום ששווה להשקיע, בו, גם אם בסה"כ יש להשקיע מעל לחמש וחצי שנים עד שזוכים להשתכר כמו אחרון עורכי הדין.
מי שמבקש ללמוד תואר ראשון במשפטים, צריך להיות מוכן לכך שהוא עתיד לבוא במגע מול לא מעט חומר עיוני, שהוא צריך לשנן לא מעט מידע ושהוא צריך לדעת לעשות בו שימוש ראוי בזמן הנכון ובהקשר הנכון. לצד שלל ההשקעה שתחום זה מצריך, גם חשוב ביותר לציין שלימודי התואר הראשון פשוט מאוד מרתקים, כמובן למי שאוהב את תחום הדינים והחוקים.
כיום ניתן ללמוד תואר ראשון במשפטים במגוון נרחב של מוסדות, כגון אוניברסיטאות ומכללות, כאשר כל גוף לימודי שומר לעצמו את הזכות להכתיב את תנאי הקבלה הנכונים ביותר עבורו. אי לכך, כאן בפורטל הנוכחי אתם מוזמנים לקבל מידע כמה שיותר מקיף בתחום, להכיר את האופציות השונות, ללמוד אודות תכונות האופי הנחוצות, אודות משך זמן הלימודים ואודות אופציות תעסוקה מרתקות שמחכות בסוף המסע, כאשר אם נשארו שאלות, אתם מוזמנים ליצור קשר עוד היום ונציגנו ישמחו לעמוד גם לשירותכם.
תואר ראשון במשפטים
תואר ראשון במשפטים הוא ללא ספק תואר מאוד יוקרתי ועל כך מעידים תנאי הקבלה המחמירים. כמו כן ראוי לציין שמי שאינו עומד בתנאי הקבלה עבור מוסד מסוים, אך נחוש למצוא פרצה להשתלב בלימודים, ולו עבור השנה הבאה, עתיד לגלות שמוסדות מגוונים מציעים שלל מכינות הכנה שבזכותן ניתן יהיה להתקבל ללימודים. כמו כן, בתום התואר ניתן לעבור אל תואר שני ושלישי, כאשר מוסדות שונים מציעים מגוון מסלולים שונים.
לימודים אלו מזמנים קהלי יעד בעלי אותם נתוני אופי, אך יחד עם זאת גם לא מעט אנשים משכבות גיל שונות לחלוטין, כך שניתן למצוא שאדם צעיר שהגיע ללימודים ישר בתום הצבא, ילמד לצד רופא שמבקש להעשיר את תחומי הכנסתו.
לימודי תואר ראשון במשפטים
תואר ראשון במשפטים מחייב מראש להביע רצינות ומחייב מראש הבנה שמדובר במסלול ארוך, אך גם מדובר בתואר אשר מחפש אחר אנשים שנהנים בדרך אל המטרה - אחרת יהיה קשה לעבור מסע ארוך שנוטה להגיע לשש שנים. אלו תכונות אופי צריכות לייצג אנשים אשר עומדים אל מול תואר במשפטים? ובכן טיפוסים שאוהבים מידע, שקולטים מהר מידע, שיודעים להתמודד מול כמות גדולה של מידע, ששואפים למשרה יוקרתית ומכניסה, שיודעים להיות סבלניים בדרך אל השגת המטרה, בעלי כושר התבטאות ובעלי יכולת לעמוד אל מול קהל ללא שום בושה.
לאור כל זאת, אם גם אתם מבקשים להתחיל את הדרך בדרך ליעד, אם גם אתם מבקשים ללמוד תואר ראשון במשפטים על מנת להיות עורכי דין – הרי שתמיד מומלץ להתייעץ מראש עם אדם שחווה את התחום באופן יום יומי, ולו על מנת להבין מה ההבדל שבין ההילה הטלוויזיונית לבין ההילה היומיומית.
תכני הלימוד בתואר ראשון במשפטים
כפי שניתן לצפות מלימודים אשר אורכים כשלוש וחצי שנים, נציין שלימודי תואר ראשון במשפטים אלו לימודים אשר דורשים לא מעט השקעה ואלו לימודים אשר עוברים על מסה גדולה של חומר עיוני – כולל תקדימים, תצהירים, דינים ומגוון היבטים נוספים.
אם נבקש לספר במספר מילים אודת סך החומר הנלמד, נציין שסה"כ מדובר בארבעה תחומים עיקריים. במה מדובר? בתחום המשפט המסחרי אשר עוסק באופן נרחב בכול הנוגע לתעשייה, לכלכלה ולמשק. בתחום הפלילי אשר עוסק באופן נרחב בכול הנוגע לתחום הענישה במקרים בהם נעשו עבירות מסוג זה, בתחום האזרחי אשר באופן כללי עוסק במערכת פרטית בין שני אנשים שאינם מעורבים בשום הליך מדיני, ולבסוף ישנו התחום הבין לאומי בו דנים באופן נרחב בכול הנוגע ליחסים משפטיים בין מספר מדינות, ואף ישנה התייחסות לדינים שמתייחסים לאינטראקציה שבין גופים, או אנשים פרטיים לבין מדינות.
איפה לומדים תואר ראשון במשפטים?
לימוד תואר ראשון במשפטים מתקיימים במספר מוסדות לימוד העוסקים ומתמחים בתחום. בין יתר מוסדות הלימוד המובילים בתחום, אתם מוזמנים להכיר את ההיצע שמוזכר בהמשך, אך לפני כן יש לקחת בחשבון שיש מוסדות שיותר טובים בפתיחת דלתות תעסוקה כיוון שהם יותר נחשבים ומוכרים ויש מוסדות שמציעים תנאי קבלה יותר נוחים מאחרים, כך שאין צורך לזנוח את החלום. אי לכך, לצד שיקולי מיקום, גם יש לבחון מגוון פרמטרים משפיעים נוספים. להלן שורת המוסדות המובילים בתחום:
• אוניברסיטת חיפה
• אוניברסיטת תל אביב
• ה אוניברסיטה העברית
• אוניברסיטת בר אילן
• הקריה האקדמית קרית אונו
• המרכז האקדמי למשפט ועסקים
• המרכז הבינתחומי הרצליה
• המרכז האקדמי כרמל
• שערי מדע ומשפט הוד השרון
• המרכז האקדמי המכללה למנהל
• המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט
• האקדמיה נתניה
• מרכז ספיר בבאר שבע
• בית ספר רדזינר למשפטים
• המרכז האקדמי פרס
מיהו קהל היעד ללימודי תואר ראשון במשפטים?
קשה לשים את האצבע מי באמת מיועד ללמוד תואר ראשון במשפטים, אך כן ניתן לסכם שכל מי שיש לו תשוקה לתחום, כל מי שעומד בתנאי הקבלה וכל מי שמביע נכונות להשקיע לאורך זמן וכמובן שהוא חובב מידע ויודע להתנסח כהלכה.
באופן כללי ניתן למצוא שתי קבוצות עיקריות אשר מבקשות ללמוד את התחום: קבוצה ראשונה מתייחסת אל אנשים ללא נגיעה בתחום, אך שהם מבקשים להתברג אליו, ואילו האופציה השנייה פונה לאנשים שכן מגיעים מהתחום המשפטי, ועל כן הם מבקשים להעשיר את ידיעותיהם ובשל כך לקבל בבוא היום תפקיד יותר רווחי במקום העבודה.
מהם תנאי הקבלה לתואר ראשון במשפטים?
מקומות שונים עשויים להציב תנאי קבלה שונים, אך באופן כללי ראוי לציין שמי שמבקש ללמוד את התחום צריך להחזיק בממוצע בגרות מעל 85/90, צריך להחזיק בציון פסיכומטרי מעל 600, אם לא מעל 700 (תלוי במוסד האקדמי), צריך ציון מעל 85 בפרק שבאנגלית, צריך ציון מינימלי של 120 בבחינת המיון באנגלית וכדומה, כאשר יש להבין שאלו רוח הדברים, אך חשוב לוודא באופן פרטני לגבי תנאי הקבלה של כל מוסד ומוסד.
משך הלימודים בתואר ראשון במשפטים
באופן כללי לימודי תואר ראשון במשפטים אורכים בין שלוש וחצי לבין ארבע שנים והם כוללים שמונה סמסטרים. כמו כן לימודים אלו מצריכים תקופת לימודים נוספת לקראת בחינת ההסמכה ואף מדובר בעוד שנה וחצי של התמחות במשרדים של עורכי הדין.
תעודה/ הסמכה מקצועית לבוגרי התואר
בסוף הלימודים כל סטודנט מחזיק בידע הנחוץ על מנת לעבור בהצלחה את בחינת ההסמכה החיצונית של לשכת עורכי הדין, אך גם יש להבין שלשם המוסד ישנה משמעות עבור פתיחת דלתות תעסוקה, ולו עבור שלב ההתמחות ולאחר מכן עבור שלב התעסוקה השוטף.
אפשרויות תעסוקה לבוגרים
בתום ההתמחות, הרבה פעמים נשארים לעבוד באותו משרד, אך גם ניתן למצוא עבודה רבה במשרדי המשפטים, בשלל חברות מסחריות ובחברות פרטיות, כאשר תמיד ניתן לבחור להיות עצמאיים, או שכירים.