לימודי הנהלת חשבונות מעניינים אותך?קורס הנהלת חשבונות יעניק לכם את הידע התיאורטי והמעשי הנדרש כדי לעבור בהצלחה את הבחינות החיצוניות מטעם משרד הכלכלה, ועל מנת שתוכלו להשתלב ולמלא את העבודה החשבונאית בחברות וארגונים שונים במשק. כאן בפורטל הלימודים ToStudy איגדנו עבורכם את התשובות לכל השאלות הפופולריות דוגמת: מה ההבדל בין הנהלת חשבונות סוג 1+2 לבין הסמכה סוג 3? מה הם תנאי הקבלה? מה לומדים במסגרת הקורס? ואילו מוסדות מומלצים קיימים?
לקבלת מידע נוסף מיועצי הלימודים שלנו, באפשרותכם להשאיר לנו פרטי התקשרות ואנו נעשה את מירב המאמצים ליצור עמכם קשר בהקדם האפשרי. כמו כן, בתחתית המאמר תוכלו למצוא רשימה מקיפה של מגוון מוסדות מומלצים ובפריסה ארצית נרחבת. ניתן לסמן אחד או יותר מבין המוסדות המוצעים, להשאיר להם פרטים באופן ישיר, ונציגיהם יצרו עמכם קשר למתן פרטים נוספים ולקביעת פגישת ייעוץ והכוונה. מטרתנו היא שתוכלו לחסוך בזמן היקר שכרוך בחיפוש אחר מידע על לימודי הנהלת חשבונות ובבדיקה אחר מוסדות מומלצים.
תפקידם של מנהלי החשבונות
למנהלי החשבונות תפקיד חשוב והכרחי עבור כל ארגון וחברה, גדולים וקטנים כאחד. מתוקף תפקידם, אמונים מנהלי החשבונות על עיבוד הניירת והמידע הפיננסי של הארגון, ולמעשה הם אלו המשמשים כעיניים של מנהלי חברות ובעלי עסקים.
תפקידם של מנהלי החשבונות כולל בעיקר:
• מעקב שוטף של כלל הפעולות הפיננסיות שמבצע הארגון
• תיעוד עסקאות פיננסיות
• עדכון ועריכת דו"חות פיננסיים
• הפקת מאזנים עבור הוצאות והכנסות
• פיקוח על תזרים המזומנים של הארגון
• עריכת רשומות פיננסיות
• דיווח על אי סדרים באשר לנתונים שונים
• הפקת חשבוניות וקבלות
• הסדרת התשלומים של הארגון מול גופים מקבילים
• ועוד.
חשוב לציין כי משימותיהם של מנהלי החשבונות עשויות להשתנות בהתאם להיקף הפעילות העסקית של הארגון בו הם מועסקים ובהתאם לגודלו והרכבו. באופן כללי, המשימות היומיומיות של מנהלי החשבונות מחייבות מספר מיומנויות בסיסיות כשבראשן ניתן למנות דייקנות, יכולות ריאליות ומתמטיות טובות, בקיאות בחוקים ובתחיקות השונים דוגמת מיסוי ויכולת להתמודדות עם ריבוי משימות.
בנוסף לכך, גם למיומנויות מחשב מומלץ לייחס חשיבות רבה במקצוע זה, וזאת מכיוון שמנהלי החשבונות נדרשים להיכרות מעמיקה עם תוכנות מחשב ייעודיות, כמו גם עם תוכנת הגיליונות האלקטרוניים Excel המאפשרת ביצוע בקרה וחישובי נתונים באמצעות מגוון פונקציות שונות.
ההבדל בין סוג 1+2 לסוג 3
כמו במקצועות רבים אחרים, גם ענף הנהלת החשבונות מורכב מהסמכה בסיסית והסמכה מתקדמת לאלו החפצים בידע מעמיק שישכלל את מיומנויותיהם המקצועיות הקיימות ויאפשר להם להתקדם בתחום כמו גם להגדיל את אפשרויות התעסוקה.
לימודי הנהלת חשבונות סוג 1+2 הם כרטיס הכניסה שלכם לענף, ומטרתם להקנות את סך הידע התיאורטי והמעשי הנדרש כדי לצלוח את בחינותיו החיצוניות של משרד הכלכלה המתחלקות לפרק עיוני ופרק מעשי על תוכנות מחשב ייעודיות. כאן יש לציין כי כלל נושאי הלימוד אליהם נתייחס בהרחבה בהמשך, מותאמים לדרישותיו של משרד הכלכלה ומפוקחים על ידו. תכנית הלימודים פתוחה בפני הקהל הרחב, איננה מצריכה ידע קודם ומכשירה את הסטודנטים מאל"ף עד תי"ו כך שעם תום הלימודים יוכלו הבוגרים למלא את תקן הנהלת החשבונות בכל ארגון וחברה.
מטרתו של הקורס המתקדם סוג 3 היא להעמיק את ידיעתם של מנהלי חשבונות בפועל ולשכלל את מיומנויותיהם הקיימות. רבים מבין אלו הבוחרים בקורס זה, מגיעים אליו לאחר מספר שנים של עיסוק בתחום, וזאת כדי להגדיל את היצע אפשרויות התעסוקה שלהם ולכדי לקדם את עצמם אל עבר תפקידים ניהוליים בכירים. גם תכנית זו מפוקחת על ידי משרד הכלכלה ומותאמת במדויק לדרישות המשק.
נושאי לימוד נבחרים
הרשימה שלהלן מציינת את נושאי הלימוד העיקריים המועברים במסגרת
קורס הנהלת חשבונות בסיסי. מומלץ לעיין בסילבוסים של המוסדות השונים לקבלת המידע המקיף והמלא ביותר: מבואות לחשבונאות פיננסית, מושגים עקרוניים בכלכלה, תפקיד הנהלת החשבונות, עקרונות חשבונאיים, מע"מ, מושגים עקרוניים במיסוי, משכורות וניכויים, עריכת דו"חות פיננסיים, קניות ומכירות, בקרת רווח והפסד, חישובי ריביות, חשבונאות מעשית ועוד.
נושאי הלימוד המועברים במסגרת הקורס המתקדם באים במטרה להוסיף על הנושאים הקיימים ולשכלל את ההבנה התיאורטית והמעשית של מנהלי החשבונות כך שלא יזדקקו לתמיכה או ליווי של מנהלים בכירים בתחום זה. בין היתר לומדים המשתתפים על: אנליזה לדו"חות כספיים, מבוא למימון, מבוא להשקעות בני"ע, חברות, שיחזור חשבונות ועריכת דו"ח תזרים מזומנים.
איפה אפשר ללמוד הנהלת חשבונות?
לימודי הנהלת חשבונות זוכים לביקוש גבוה בקרב רבים הן בשל תנאי הקבלה הנוחים והן בשל מגוון אפשרויות התעסוקה המגוונות הקיימות עבור בוגריהם. בין המוסדות המובילים ללימודי הנהלת חשבונות ניתן למנות את:
• מכללת דיפלומה – ביה"ס ידוע וותיק המשתייך לאוניברסיטה הפתוחה. למכללה סניפים ברעננה, ראשל"צ, פתח תקווה, תל אביב, חיפה, ירושלים, אשדוד, מודיעין, נתניה ובאר שבע.
• BDO האקדמיה לפיננסים – מכללה וותיקה המציעה לימודים מקצועיים בסניפה שבתל אביב.
• מכללת אתגר – מכללה בה ניתן למצוא מגוון הכשרות למקצועות מבוקשים. למכללה סניפים בתל אביב, חיפה וירושלים
• מרכזי הכשרה ממשלתיים – כיום ישנם מגוון לימודי תעודה המוצעים מטעם מרכזי הכשרה ממשלתיים בהתאם לדרישות שוק העבודה. ההכשרה הינה במימון המדינה ומתקיימת בסניף מרכז ההכשרה שבירושלים.
• מכללת אינטלקט אקדמון – מן המכללות המובילות בצפון הארץ להכשרה מקצועית. מציעה מגוון מסלולי הסמכה שונים. למכללה סניפים בחיפה ובקריית אתא.
• המכללה למינהל – היחידה ללימודי חוץ של המכללה למינהל מציעה לימודי תעודה להנהלת חשבונות מקיפים במגוון שלוחות: פתח תקווה, ראשון לציון, אילת, נתניה, אשדוד, באר שבע, חיפה, ירושלים ותל אביב.
• המכללה המשותפת – למכללה המשותפת סניף בסכנין המציע הכשרות המותאמות למגזר הערבי. למכללה צוות מרצים מנוסה ובעל רקע אקדמי ומקצועי עשיר.
רשימה זו הינה חלקית ובאה להדגיש את הפריסה הארצית הנרחבת שלה זוכה תכנית לימודים זו. בתחתית המאמר תוכלו למצוא את רשימת המוסדות המלאה. באפשרותכם לסמן אחד או יותר מבין המוסדות המוצעים ולהשאיר פרטים לנציגיהם כך שיחזרו אליכם בהקדם עם פרטים על תכנית הלימודים, שכר הלימוד, משך הלימודים, מתכונתם (ערב/בוקר) ולתיאום פגישת ייעוץ והכוונה.
תנאי קבלה
תנאי הקדם עבור לימודי הנהלת חשבונות בסיסיים הינם 12 שנות לימוד ומעבר ראיון קבלה מול נציגי הסגל הלימודי. ישנם מוסדות המאפשרים הרשמה עם 11 שנות לימוד בכפוף לבחינת קבלה, אך מומלץ לבדוק זאת באופן נקודתי מול המוסד הרלוונטי הנבחר.
ההרשמה ללימודי הנהלת חשבונות סוג 3 מותנית בהצגת תעודת הנה"ח סוג 2, ובמעבר ראיון קבלה אישי מול נציגי הסגל. יש לציין כי ישנם מוסדות המתנים את ההרשמה גם במעבר בחינות עיוניות ומעשיות ובניסיון תעסוקתי קודם בתחום.
קהל יעד
לימודי הנהלת חשבונות בסיסיים ומתקדמים כאחד פונים לכל אדם המעוניין להתברג במקצוע חשוב, נחשק ונדרש בכל ארגון וחברה במשק. תכניות הלימודים דורשות יכולות מתמטיות וריאליות טובות ובמקביל גם יכולת הומניות מעולות שיסייעו לזכור את החוקים והתקנות השונים המאפיינים את התחום.
תחום זה מתאים במיוחד לאלו המחפשות אחר משרת אם וזאת בשל שעות העבודה הנוחות המאפיינות את המקצוע.
משך הלימודים
תכנית הלימודים הבסיסית להסמכה סוג 1+2 מתפרשת על גבי כ-300 שעות אקדמיות. אלו הממשיכים לקורס המתקדם יהנו ממשך לימודים קצר יותר באופן יחסי של כ-215 שעות.
תעודות והסמכה
בנוסף לתעודות הסיום המוענקות מטעם המוסדות השונים, בוגרים אשר יצלחו את בחינות משרד הכלכלה עבור ההסמכה הבסיסית ועבור ההסמכה המתקדמת, יקבלו מטעמו תעודת גמר רשמית.
אפשרויות תעסוקה
מנהלי חשבונות נהנים מדרישה גבוהה בשוק העבודה הן במגזר הפרטי והן במגזר הציבורי, ובמגוון חברות, ארגונים ובתי עסק. בנוסף, ניתן להשתלב במשרדי ראיית חשבון וחברות המספקות שירותי הנהלת חשבונות משרדים קטנים ובינוניים.