לימודי חשבונאות מעניינים אותך?
תואר ראשון בראיית חשבון הוא כרטיס הכניסה שלכם לאחד מן המקצועות היוקרתיים, הנחשקים והמבוקשים ביותר בשוק העבודה. כל ארגון החל מחברה קטנה ועד תאגידים עצומים, כולם ככולם זקוקים לאנשי מקצוע שידעו כיצד לנהל את כספיהם בצורה נכונה ובעצם שיישאו באחריות העצומה הכוללת ניטור ובקרת רווחיותו של הארגון והקפדה על מחוייבותו לציית לתחיקות השונות בכפוף למדינה בה הוא מתקיים.
בכל רגע נתון, ניתן להשאיר לנו פרטי התקשרות וצוות יועצי הלימודים שלנו ישמח ליצור עמכם קשר בהקדם האפשרי. כמו כן, בתחתית המאמר תוכלו למצוא מגוון מוסדות אקדמיים רלוונטים - כל שעליכם לעשות הוא לסמן אחד או יותר מבין המוסדות, להשאיר פרטי התקשרות והם כבר יצרו עמכם קשר! כך תוכלו לחסוך זמן יקר בחיפוש אחר מוסדות לימוד ובחיפוש אחר מידע על התחום הלימודי שבו אתם מתעניינים.
מידע כללי
את היוקרה המיוחסת לרואי חשבון תוכלו לראות גם מעבר לביקוש הגבוה במשק, וזאת בדמות רמות שכר הגבוהות מן הממוצע; רואה חשבון בתחילת דרכו עשוי להרוויח 6,500-7,000 שח במהלך ההתמחות, אך מהר מאוד שכרו עולה ל-8,000 ולאחר מספר שנות וותק מטפס כבר למשכורת של חמש ספרות. אך למרות ההילה הרבה המיוחסת לתחום, רבים אינם באמת יודעים למה לצפות במסגרת תכנית הלימודים ועל אחת כמה וכמה על אופייה של הקריירה הממתינה להם לאחר סיומם. מסיבה זו איגדנו עבורכם את כל המידע במאמר הבא. ואם אתם מרגישים שעדיין לא קיבלתם את התשובות לכל השאלות – השאירו פרט? התקשרות ונציגינו ישמחו ליצור עמכם קשר בהקדם האפשרי! קריאה מהנה.
באופן כללי רואה חשבון הוא אחד מן השחקנים העיקריים בכל עסק החל מתאגיד גדול ועד עסק קטן כשהוא אמון על הפיקוח והרשומות המתעדות את תזרים המזומנים של הארגון. באחריותו של רואה החשבון לתעד באופן קפדני את כלל העסקאות הכספיות השונות של החברה עבורה הוא עובד ולוודא כי העסקה התבצעה בצורה חוקית ונכונה. רואי חשבון יכולים לעבוד גם עבור אנשים פרטיים ולסייע להם לקבל החלטות פיננסיות שונות דוגמת החזרי מס. את מרבית יום עבודתו של רואה החשבון ניתן לתאר בעיקר מול מסך המחשב בתוכנות מקצועיות שונות בהן נדרשת מיומנותו במתמטיקה, אך בו בעת גם בידיעת התחיקות המשפטיות השונות. בנוסף לכל אלו, רואה החשבון מנתח דוחות של רווח והפסד, עוסק בדיווח עבור הרשויות השונות, קבוע דרישות שכר, מכין ומעבד משכורות חודשיות, סוקר תקציבים, מכין חשבוניות ובעצם מנתח את כלל המידע הפיננסי של הארגון.
לימודי ראיית חשבון
כדאי לדעת שלימודי תואר ראשון בראיית חשבון אינם נחשבים לפשוטים כלל, והם נפרשים על גבי כ-4 שנים תובעניות של מגוון קורסים רחב במיוחד המצריכות מוטיבציה גבוהה ושעות למידה ושקידה מרובות. כיום כמו במרבית המקצועות, גם תכנית לימודים זו הינה תנאי הכרחי עבור מי שמבקש להתחיל בקריירה בראיית חשבון ולכן מוטב להבין היטב את התכנית בטרם ההרשמה. מבנה תכנית הלימודים הינו ברובו תיאורטי ובמסגרתו נחשפים הסטודנטים לשלל נושאים רב תחומיים דוגמת שוק ההון, דיני מיסים, דיני עבודה והכנסות הוצאות. תום הלימודים איננו מסמל גם את תום תקופת הלמידה וזאת כיוון שלאחר מכן על הבוגרים הטריים לצלוח את בחינות מועצת רואי החשבון בישראל ולסיים תקופת התמחות בת שנתיים במהלכה הם נחשפים הלכה למעשה אל כל רזי התחום.
תואר ראשון בראיית חשבון
כאמור, התכנית ללימודי תואר ראשון בראיית חשבון עוסקת במגוון רחב של תחומים מעולם הכלכלה, התחיקה והפיננסים ומתמקדת במתן הרקע והכלים הדרושים לבניית היסודות המקצועיים המוצקים אליהם זקוק כל חשבונאי בין שמדובר בבקיאות בתקנות השונות ובין שמדובר במיומנויות טכנולוגיות על תוכניות מקצועיות ייעודיות. בסופו של דבר, מטרתם העיקרית של לימודי ראיית חשבון הינה להכין את הסטודנטים לקראת ההשתלבות בפירמות השונות במהלך תקופת הסטאז ולבחינות המקצועיות הנערכות על ידי לשכת רואי החשבון בישראל. באופן עקרוני תואר זה יכול להילקח כתכנית חד חוגית ומקיפה, אך אלו החפצים בכך יכולים גם לבחור בתכנית דו חוגית ולשלב חוגים חופפים דוגמת כלכלה ומנהל עסקים. אם אתם נמצאים כבר במהלך תואר במנהל עסקים או כלכלה, כדאי לדעת שישנם מוסדות המציעים את הדרך ההפוכה ולבצע השלמה לראיית חשבון.
מה לומדים בראיית חשבון?
תכני הלימודים של תואר ראשון בראיית חשבון הם רבים ומגוונים. חלקם עוסקים בסטטיסטיקה ובמתמטיקה וחלקם עוסקים בהבנת התקנות והתחיקות השונות המאפיינות את עולם הפיננסים. מבין מגוון הקורסים הנלמדים במסגרת תכנית הלימודים ניתן למנות את הנושאים שלהלן:
- דיני מיסים
- דיני עבודה
- ניירות ערך
- יצירת ובקרת דוחות פיננסיים
- סטטיסטיקה ומימון
- דוח רווח והפסד
- ניהול סיכונים
- חקר ביצועים
- דיני חוזים
- דיני חברות
- שוק ההון
- מתמטיקה גבוהה
- מערכות מידע מקצועיות
- מיקרו ומקרו כלכלה
- ניהול תקציבים
- תחיקות מיסוי בישראל
- תחיקות בינלאומיות
- התנהלות ארגונית
- ועוד.
איפה לומדים תואר ראשון בראיית חשבון?
לימודי חשבונאות מוצעים כיום במגוון רחב של מוסדות אקדמיים ברחבי הארץ וזאת כמענה לדרישה המוכחת הקיימת בשוק העבודה. את התואר ניתן ללמוד הן באוניברסיטאות והן במכללות אשר מציעות תנאי קבלה נוחים יותר וחלקן אף מאפשר מכינות קדם אקדמיות במידת הצורך. בין המכללות הקיימות בפריסה ארצית נוחה ניתן למנות את:
- המרכז האקדמי למשפט ולעסקים ברמת גן
- מכללת רמת גן אקדמי
- האוניברסיטה הפתוחה
- המכללה למינהל – שלוחת חיפה
- המסלול האקדמי המכללה למנהל בראשון לציון
- המרכז האקדמי רופין
בטרם ההרשמה מומלץ כמובן לגשת לשיחת ייעוץ במוסד בו אתם מתעניינים, לבדוק את תנאי הקבלה, להסתכל בסילבוס ולבדוק שילובים אפשריים עם חוגים מקבילים דוגמת כלכלה ומנהל עסקים.
מיהו קהל היעד?
לא לכולם מתאים ללמוד תואר ראשון בחשבונאות וזאת בשל הצורך הגבוה ביכולות אנליטיות טובות ושקידה ושינון של מגוון תקנות וחוקים. ככלל, תכנית הלימודים מתאימה לאנשים שלא מפחדים ממספרים, ובמיוחד לאלו הרגישים לפרטים הקטנים ביותר, זאת כיוון שהמקצוע מחייב עבודה דקדקנית מול רשויות החוק הבודקות את הדוחות הפינננסיים של החברות השונות באופן קפדני ביותר. מאפיין נוסף שיכול לסייע רבות במקצוע הוא יכולת עמידה בלחצים ובריבוי משימות. זאת מפני שישנם רואי חשבון העובדים עבור מספר חברות במקביל, מצב שמפעם לפעם עלול לגרום לעומס רב.
תנאי קבלה
אז אם עד לכאן כבר החלטתם שחשבונאות זהו התחום אליו אתם רוצים ללכת, כעת מה שנותר הוא לבדוק את תנאי הקבלה. תנאי הסף עשויים להשתנות במידה ניכרת בין מוסד למוסד ובעיקר בין אוניברסיטאות המתנות את ההרשמה בפסיכומטרי 700 אל מול מכללות המתנות את ההרשמה בפסיכומטרי 550-650. כמו כן נדרשת תעודת בגרות בציון משוקלל כאשר חלקן מבקשות ציון 85 ומעלה וחלקן 104 ומעלה. את התנאים המדויקים רצוי לבדוק מול מספר מוסדות במקביל.
משך הלימודים
בטרם ההרשמה כדאי להיערך לתקופת לימודים ארוכה המתפרשת על גבי כ-3-4 שנים. גם עם תום הלימודים, ועל אף קבלת ה-B.A בחשבונאות, בוגרי התואר אינם יכולים עוד לעסוק בתחום ועליהם להתמחות במשרדים בינוניים וגדולים למשך שנתיים. השלב האחרון הינו צליחתם של מבחני ההסמכה של לשכת רואי החשבון בישראל.
תעודה
בוגרים אשר יעמדו בכל חובותיהם האקדמיות בהצלחה, יקבלו תעודת B.A בחשבונאות על ידי המוסד האקדמי הנבחר.
אפשרויות תעסוקה
בפני בוגרי לימודי חשבונאות האפשרות להתברג בחברות שונות כמנהלי כספים, חשבים, יועצים כלכליים, מבקרים פנימיים, יועצי מס ועוד. ישנה האפשרות להשתלב בפירמות השונות המציעות שירותי חשבונאות לחברות וארגונים, ובהמשך עם צבירת הניסיון ניתן לשקול יציאה לדרך עצמאית.