קצת מידע על
תואר ראשון בביוטכנולוגיה
ביוטכנולוגיה הוא תחום חדשני, מאתגר ומרתק העומד בחזית הקדמה הטכנולוגית המדעית העולמית, ונחשב לתחום אקדמי אינטנסיבי ומורכב. התפתחותו המואצת של תחום הביוטכנולוגיה בעולם ובישראל הפכה את לימודי ביוטכנולוגיה לאחד מהמקצועות היוקרתיים ביותר באוניברסיטאות ובמכללות בארץ. לימודי ביוטכנולוגיה משלבים בין לימודי ביולוגיה, כימיה וטכנולוגיה ומטרתם להקנות לסטודנטים הכשרה מקצועית, ידע וכלים מעשיים במגוון מקצועות הקשורים לתחום מדעי הביוטכנולוגיה, ובנוסף תחומים כמו ייצור תרופות ותוספי מזון, ביוקטליזה, ייצור אנזימים, ייצור נוגדני חיידקים, וירוסים או מיקרובים למיניהם, הנדסה גנטית, הנדסת מזון, ביוטכנולוגיה סביבתית וייצור ביוכימיקלים.כיום בעקבות הגילויים החדשים במדעי הגנטיקה ופיתוח טכנולוגיות חדישות נוצרו מאגרי מידע עתירי ידע, שתרמו לתנופה אדירה במדעי הביוטכנולוגיה. בפועל הביוטכנולוג חוקר מערכות ביולוגיות כמו תאים, גנים, אנזימים, הורמונים, מיקרואורגניזמים, ברקמות צמחים ובעלי חיים ומיישם זאת עבור מוצרים בתחומי התעשייה. השימוש בידע ביולוגי לצורכי תעשייה תורם רבות לתחומי רווחת האדם הן בתחום התרופות הן בתעשיות המזון, חקלאות ועוד. בעקבות גילוי הפוטנציאל העסקי הטמון בתחום מומחים רבים בעולם כולו, עובדים במחקר ופיתוח בביוטכנולוגיה.
מהם תכני לימודי ביוטכנולוגיה?
לימודי ביוטכנולוגיה מכשירים מומחים שיעסקו בהיבטים השונים של הביוטכנולוגיה. הלימודים כוללים תכנים מגוונים כמו: הנדסה גנטית, ביוקטליזה (שימוש באנזימים ובמערכות אנזימטיות לשם זירוז תגובות כימיות), ביוטכנולוגיה סביבתית, ייצור תרופות, ייצור תוספי מזון, ייצור אנזימים וביוכימיקלים, ייצור נוגדנים ושימושיהם למטרות רפואיות, הנדסת מזון ועוד. לימודי ביוטכנולוגיה כוללים קורסים ונושאי לימוד רבים, ביניהם: כימיה, פיסיקה, מתמטיקה, ביולוגיה, מחשבים, מדעי ההנדסה, ביוטכנולוגיה סביבתית, הנדסת מזון, תכנות, כימיה אורגנית ואי אורגנית, ביוטכנולוגיה תהליכית, סטטיסטיקה, גנטיקה, הנדסת איכות, ביולוגיה, תרמודינמיקה, ביוכימיה, ביוטכנולוגיה מולקולרית, כלכלה, מיקרוביולוגיה, קינטיקה כימית, הנדסה כימית, מדעי המזון ותזונה ועוד.