כמה חבל שתהליך הקבלה ללימודים בחוץ לארץ הוא לא קל כמו רכישת כרטיס, ביקור בדיוטי פרי וביקור באותו יעד נכסף. מדובר כאן בחלטה כבדת משקל, אפילו בהכרעה שאין להקל בה ראש וזה לא נושא שאפשר להתייחס אליו בקלות. אנחנו מבינים שעברתם את שלב ההחלטה בנוגע למדינה ומסלול הלימודים? מצוין, עברתם לשלב הבא והרציני – השלב של תנאי הקבלה והבדיקה את מידת התאמתנו לתנאי הקבלה.
תנאי קבלה
תנאי הקבלה הינם רבים ומגוונים, ולכל מדינה ומסלול את התנאים והדרישות שלה. למרות זאת ניתן לומר שישנם כמה תנאים אוניברסאליים. תנאי ראשון קשור לציוני תעודת הבגרות או ציוני התואר הראשון למי שרוצה להירשם ללימודים מתקדמים, תנאי נוסף הוא זה של ציון מבחן הקבלה וציון המבחן באנגלית או בכל שפה אחרת בהתאם למדינה בה בחרתם ללמוד ובו תצטרכו להפגין את שליטתכם בשפה שבה יתנהלו הלימודים. מועמדים שרוצים לעשות תואר מתקדם צריכים לספק מכתבי המלצה ממרצים מהארץ.
תהליך הקבלה ללימודים בחו"ל – דרישות
כפי שאמרנו כל מקרה לגופו, או ליתר דיוק כל מוסד לימודים והדרישות שלו. עם זאת ישנן דרישות סף בסיסיות שתדרשו לעמוד בהן כגון ממוצע ציוני תואר ראשון שעליו להיות מעל 85, לימודי מקצוע מדעי ביחידות מוגברות בתעודת הבגרות או ציון סף במבחני הקבלה. מי שלא עומד בדרישות הסף האלה נפסל למסלול הלימודים בו היה מעוניין. מסיבה זו חיוני מאוד שתבררו מהן דרישות הסף לאותו מסלול.
תהליך הקבלה ללימודים בחו"ל – סיכויים
בעיקרון לכל מקצוע ולכל מוסד לימודים סיכויי קבלה משלו, אך כמו שכבר ציינו קודם, לכל מוסד ומסלול דרישות וסיכויים משלו. לצורך העניין בארצות הברית ידרשו מכם לצורך קבלה לתואר ראשון להתקבל קודם כל להתקבל אל המוסד עצמו ורק אחרי הקבלה לאותו מוסד תוכלו להירשם למקצוע הלימודים. במידה ואתם מעוניינים להתקבל למקום נחשב בארצות הברית או בבריטניה תנאי הקבלה דורשים נתוני פתיחה או ליתר דיוק נתוני קבלה גבוהים למדי.