ארוכה היא הדרך לחוץ לארץ, קל וחומר כשמדובר בבחירה ללמוד בחוץ לארץ. ההחלטה ללמוד בחוץ לארץ מלווה בתהליכים ובשלבים רבים, וגם תהליך הקבלה עצמו אינו קצר. השלב ההתחלתי שעליו לא ניתן לדלג הוא זה של ההחלטה. יש להחליט בנוגע ללימודים עצמם, על טיבם ואפיים של הלימודים וכן תהליך מחקר שכרוך בכל זה, ותפקידו של המחקר הוא לנפות מקומות שלא מתאימים, וכן לסייע למתלבט עצמו להבין את צרכיו המדויקים.
שאלת השאלות
היו כנים עם עצמכם, זהו תנאי ראשון ואי אפשר ואף אסור לוותר עליו. בררו האם ההחלטה שלכם ללמוד בחוץ לארץ נובעת מדחייה שקיבלתם ממוסד הלימודים בארץ, אולי הבחירה שלכם מונעת מהידיעה שישנם מקומות בחו"ל שבהם הלימודים באותו תחום נבחר מתקדמים ונחשבים יותר מאשר בארץ, אולי ההחלטה נובעת מתוך רצון וידיעה שנוכל להשתלב בעבודה באותה מדינה בסוף הלימודים.
תהליך הקבלה ללימודים בחו"ל - בכובד ראש
כל אותן שאלות חיוניות אשר מנינו בפניכן ראויות כאמור ליחס של כובד ראש ורצינות. שכן אם באמת ההחלטה ללמוד בחוץ לארץ במקרה שלכם נובעת בשל תשובה שלילית שקיבלתם בארץ לאותו תחום לימודים, מוטב שתשקלו ללמוד את אותו תחום במדינה בה תנאי הקבלה לאותו תחום ידועים כמחמירים פחות. אם החלטתכם נובעת משאיפה להתקדם בחוץ לארץ מבחינת קריירה, שקלו ברצינות ללמוד במערב אירופה או בארצות הברית שם השכר גבוה וגם אפשרויות התעסוקה רבות.
תהליך הקבלה ללימודים בחו"ל – סוג
בחרתם כבר תחום לימודים שמושך אתכם? יפה מאוד. השלב הבא כולל את סוג התואר אשר בו אתם מעוניינים (האם הלימודים הם לצורך תואר ראשון, תואר שני, לימודי תעודה וכדומה?) השלבים האלה חיוניים לצורך מעבר לשלב הבא שכן לא כל אוניברסיטה מלמדת את התחום המועדף עליכם, וגם הקבלה לאותו מסלול נעה בדרגות שונות של חומרה במוסדות לימוד שונים. דבר חשוב שיש לבדוק הוא התעודה שתינתן לכם בסוף הלימודים והאם היא תהיה מוכרת במקומות אחרים ואף בארץ.