כל תחום שתבחרו ללמוד בחוץ לארץ , תדרשו להיבחן במבחני כניסה שבודקים את מידת התאמתכם לאותו תחום. לצורך לימודים בארצות הברית למשל, עליכם לעשות בחינה שנקראת SAT. לימודים בפקולטה נחשבת למנהל עסקים מחייבים ציון מעבר גבוה מאוד ב GMAT . חלק הארי של האוניברסיטאות בחוץ לארץ מקיים כתנאי מקדים מבחני קבלה. ייתכן שזה נעוץ בעובדה שהמקומות בחוג ספורים בעוד שמועמדים יש בשפע. סיבה נוספת לקיומם של מבחני הכניסה היא מתוך שאיפה של האוניברסיטאות לשמור על רף גבוה ורמה אחידה וקבועה של סטודנטים.
תהליך הקבלה ללימודים בחו"ל
מבחני הקבלה ללימודים בחוץ לארץ נוצרו על מנת לוודא מהי היכולת הלימודית של המועמדים – האם יש להם יכולת הבנה, ניתוח, חישוב, אוצר מילים וכיו"ב, ולאו דווקא לבדוק את הידע המקצועי. מבחני ה SAT למשל נועדו לבחון את הידע הכללי ונדרשים לצורך בחינת כניסה לתואר ראשון במרבית הקולג´ים והאוניברסיטאות בארצות הברית, ואתם גם מבחן ה GMAT שנועד למועמדים לתואר שני במנהל עסקים, מבחן זה הוא חובה במרבית הפקולטות לניהול.
מידע על תהליך הקבלה ללימודים מחוץ לישראל
מבחני הידע המקצועיים הם לא תהליך הבחינה והסינון היחידי, וקיימים גם מבחני ידע מקצועיים שמטרתם היא לבדוק עד כמה שולטים המועמדים בחומר תיאורטי מסוים לצורך הלימודים. בין מבחני הידע הרווחים ניתן למצוא את ה GRE SUBJET, שהוא מבחן שמטרתו לבחון את הידע המקצוע בתחום מצומצם כמו ביולוגיה וכמו כן בחינות קבלה לפקולטות לרפואה שבוחנות ידע במקצועות מדעיים ברמה של בחינת הבגרות.
דרישת קדם ללימודים בחו"ל - ידע באנגלית
על מנת ללמוד בחוץ לארץ מומלץ לצחצח ולשפר את כישורי ואת רמת האנגלית, ולכן עבור כל מי שהאנגלית השגורה בפיו אינה מספקת, מומלץ בחום שייקח קורס שיקנה לו שליטה ומיומנויות גבוהות באנגלית. מי שבוחר ללמוד במוסד אקדמי בחוץ לארץ לוקח בחשבון בדרך כלל שעליו להתבטא בכיתה באנגלית, לכתוב חיבורים בשפה קולחת וגם להגיש עבודות אקדמיות ברמה מקצועית.