היום אפשר ללמוד גם לתואר ראשון את מקצוע מדעי המוח. זהו מדע בין תחומי שעוסק בבני אדם ובבעלי החיים. מקצוע זה משית את הידוע והמצטבר במסגרת מחקר הביולוגיה הנוירולוגית ומערכות העצבים של בני האדם ובע"ח.
תוכנית הלימודים לתואר ראשון במדעי המוח מתיימרת להכניס דיסציפלינות שונות שקשורות לתחום, וביניהן – מדעי החברה, מדעים מדויקים ומדעי החיים ובתוך כך מייצרת זווית הסתכלות רחבה יותר. הלומדים את תחום מדעי המוח נחשפים לסוגי מחקרים שונים בתחום ומתנסים ביישומי התחום ובמעבדות מצוידות בטכנולוגיות מתקדמות ואף לומדים את כלי המחקר בעצמם על מנת להעלות שאלות ניסוי ולענות עליהן, כשניתן להתקדם במסלול זה גם לתואר שני במדעי המוח.
תחום מדעי המוח ובינה מלאכותית
האדם הביוני היה פנטזיה של המאה העשרים, אולם כיום הפנטזיה מוצאת ביטוי באופנים שונים, תודות למדע הננו טכנולוגיה ותחומים נוספים משיקים. טכנולוגיה שמשולבת בתחום מדעי המוח יצרה אפשרות לערוך מסע בתוך המוח, מין מוח דיגיטלי שינוצל לצורך בחינת תיאוריות על אופן פעולתו של המוח האנושי – בריא וחולה ובתוך כך ניתן יהיה לגייס פתרונות וטיפולים למחלות סופניות או גרוניות, לאוטיזם, לדיכאון ועוד וגם יהיה ניתן לתכנן מחשבים דמויי מוח וגם רובוטים אינטליגנטיים.
|
| מדעי המוח משלבים מחקר, קבלת כלים וסיפוק מקבלת ידע רחב | |
|
פלטפורמת פסיכולוגיה במדעי המוח
תואר ראשון במדעי המוח בדגש על תחום הפסיכולוגיה הוא תוכנית דו חוגית, שכוללת קורסי עומק בתחום הנוירופסיכולוגיה המולקולארית והתאית, בפעילות מערכת העצבים ובמבנה לה ובהיבטים הקוגניטיביים. בשנים מתקדמות יותר – לתואר שני במדעי המוח, לומדים אודות פלטפורמות שונות של פסיכולוגיה תוך מציאת הקשר העצבי הסבר לתופעות שונות ומחקר אודות כך. אימון המוח
צבירת המידע במדעי המוח לגבי מבנה, הדמיות שונות והשפעה עצבית על מחשבות, תנועות ועוד מאפשרת פיתוח של כלים לאימון המוח. בתוך כך, ניתן להגביר את היכולות הרגשיות והקוגניטיביות ולשפר את איכות החיים. זהו תחום שזוכה לתהודה רבה ומרשת את אנשי המקצוע בתחום תוך ניהול של דיאלוג מקצועי, כדי לתמוך בפעילויות יישומיות מסוגים אלו.
אפשרויות תעסוקה לבוגרי מדעי המוח
גם בוגרי התואר הראשון במדעי המוח זוכים להיות מועסקים במהירות יחסית בתעשייה, ככל שהם יכולים להשתלב במגוון רחב של תחומים כמו במוסדות לרפואה ולמחקר, בחברות האלקטרוניקה, בפיתוח ציוד רפואי ובתחום הפארא רפואי, בתעשיות הביוטכנולוגיה, במעבדות פיזיולוגיה ופותחת אופק לעיסוק בתחום החינוך, ניהול משאבי אנוש, פרסום ושיווק ועוד.
לכתבות נוספות בתחום:
למה ללמוד מדעי החיים?
ללמוד חקלאות