מקצוע האחיות הוא ללא ספק תחום מקצועי שנותן סיפוק לנשים העובדות בו. אותן נשים שואפות לסייע לאנשים שונים על מנת למנוע את הסבל שלהם. במקרה הספציפי הזה, המקצוע הוא זה שבוחר את הנשים ולא הן אותו.
בשנים האחרונות ניתן לראות לא מעט אחיות אשר בוחרות בלימודים של אחות אקדמאית במקום להיות אחות מוסמכת. האחות המוסמכת היא בעלת תפקיד במערכת הבריאות, כאשר מדובר במקצוע פרא רפואי. האחיות המוסמכות לומדות את המקצוע בבתי ספר לסיעוד, כאשר לאחר שסיימו את הלימודים בהצלחה, הן יכולות לעבוד באופן מקצועי. עם זאת, האחות האקדמאית לומדת באופן אקדמי את הלימודים ומקבלת בתום הלימודים את התואר הנכסף.
למה אחות אקדמאית ולא אחות מוסמכת?
כיום, יותר ויותר אחיות כאמור בוחרות ללמוד את המקצוע במסלול האקדמי מאשר להיות אחיות מוסמכות. בעבר אחיות היו נחשבות לכח עזר בבתי החולים השונים. בשנים האחרונות המצב השתנה, כאשר לתפקיד האחות יש משמעות רבה. בעקבות עובדה זו, האחיות בישראל גם דרשו את ההעלאה בשכר על מנת שיקבלו הערכה לעבודה הקשה שהן עושות. במסלול האקדמי, האחות רוכשת גם השכלה וגם את האפשרות להתמקצע בתחום אחד או יותר, ניהול או קליני במערכת הבריאות. בית החולים מקבל בסופו של יום עובדת מקצועית, ובכך שני הצדדים יוצאים מורווחים.
|
| מקצוע האחות הפך בשנים האחרונות לחשוב מאוד במערכת הבריאות | |
|
איך מקבלים את התואר אחות אקדמאית?
ישנן שתי דרכים ראשיות בהן ניתן להפוך לאחות אקדמאית אשר קשורות בסופו של יום להשלמת לימודים. הדרך הראשונה היא מסלול שבו אחיות מוסמכות אשר מעוניינות להפוך לאקדמאיות ובוחרות להשלים את לימודיהן כדי לקבל את התואר הנכסף. המסלול השני הוא ההיפך מן הראשון. אקדמאיות שמבצעות הסבה מקצועית במטרה ללמוד את הלימודים המעשיים אשר יסמיכו אותם לעבוד כאחיות מן המניין.מקצוע האחות הפך לחשוב
כפי שנכתב, מקצוע האחות הפך בשנים האחרונות לתחום חשוב במערכת הבריאות. מדובר במקצוע שהוא שליחות מעל הכל כי מדובר בסופו של יום בנתינה לזולת וגילוי אמפתיה מול המטופלים השונים. ערכו של מקצוע האחות לא יסולא בפז, ולכן מערכת הבריאות שמה דגש על תחום זה. בסופו של דבר, ההמלצה עבור כל מי שמעוניינת להיות אחות היא ללמוד במסלול האקדמי כדי לקבל גם את התואר הנכסף וגם הכשרה מקצועית שתסייע בתום הלימודים.
לכתבות נוספות בתחום:
כדאי להיות ליצן רפואי?
קורס עזרה ראשונה