בתחום של אומנויות הלחימה קיימים מספר ענפים, כאשר אחד מהם הוא הטאקוונדו שמקורו בקוריאה. בשנים האחרונות לא מעט אנשים מתאמנים בטאקוונדו, כאשר חלק מהם בוחרים להיות מאמנים מן המניין במקצוע לחימה זה.
באולימפיאדת סידני בשנת 2000 נכנס ענף הטאקוונדו למשחקים האולימפיים. בשנים האחרונות ניתן לראות לא מעט אנשים הולכים לחוג טאקוונדו, בזמן שענף זה הפך לאחד המקצועות הלחימה הפופולאריים. ענף הטאקוונדו מחולק לשניים. הטאקוונדו המסורתי והטאקוונדו הספורטיבי. הצד המסורתי של הטאקוונדו נוצר בשנת 1950 על ידי צבא דרום קוריאה, וכן גם על ידי ארגוניים אזרחיים באותה מדינה. הטאקוונדו הספורטיבי נותן דגש על מהירות, הגנה והתקפה. המשמעות של טאקוונדו היא "דרך הרגל והיד".
למי זה מתאים?
אנשים אשר מעוניינים להיות מאמנים בטאקוונדו צריכים להיות בעלי זיקה לתחום של אומנויות הלחימה. בנוסף לכך, אותם תלמידים שלומדים בקורס מאמני טאקוונדו חייבים שתהיה להם סבלנות. הסבלנות הכרחית מאחר ומדובר בעבודה עם מגוון של אנשים, כאשר לעתים יש צורך בכמה הסברים על תנועה כזאת או אחרת. כל מי שמעוניין לאמן ולעבוד עם אנשים, צריך גם לדעת כיצד לעמוד בפני קהל. יתרה מזאת, כל מי שמעוניין לעסוק באימון טאקוונדו, הרי צריך להיות בעל חגורה אדומה או שחורה.
|
| הטאקוונדו הספורטיבי עובד על מהירות, הגנה והתקפה | |
|
מה לומדים?
תכנית הלימודים מחולקת הן לחלק העיוני והן לחלק המעשי. הסטודנטים יפגשו במהלך הלימודים מגוון רחב של נושאים, כאשר בתום הקורס הם ייבחנו במבחנים עיוניים וגם פרקטיים. להלן הנושאים הנלמדים בקורס: אנטומיה, פיזיולוגיה, אימון ילדים, תורת האימון, תורת התנועה, פציעות בספורט, פסיכולוגיה בספורט, תזונה עבור ספורטאים, אימון התנגדות וכדומה.שלב הסטאז'
ברגע שיסיימו הסטודנטים את הקורס בהצלחה, יהיה עליהם לעבור גם את שלב הסטאז'. תקופת ההתמחות היא כ-100 שעות לימוד, בה על התלמידים להתנסות באימון במסגרת ספורטיבית מסוימת. מורי בתי הספר בו ייערך הסטאז', יפקחו על התלמידים וייתנו להם את ההנחיות.
סיימתי, מה הלאה?
בוגרי קורס מאמני טאקוונדו יוכלו להשתלב בקאנטרי קלאב בו יש חוג של טאקוונדו. בנוסף לכך, יש אפשרות לבוגרים גם לאמן בבתי הספר של החינוך הפורמלי או בלתי פורמלי אשר יש בהם חוג טאקוונדו.
לכתבות נוספות בתחום:
קורסים באומנויות לחימה
שווה להיות מדריך ג'ודו?