כשהכישרון למוסיקה מתפרץ והקצב דופק מבפנים, אפשר לעשות מזה גם קריירה בתחום התקליטנות. תקליטן יכול לרכוש את המיומנויות גם לבד, אולם קורס תקליטנים מפתח את הכישורים ברמה גבוהה
רכישת ציוד תקליטנים בסיסי או מתקדם אינו סוף פסוק במקצועו של תקליטן. עליו להיות אשף השליטה על המיקסר, לדעת איך לחבר ולארגן את מערכת ההגברה, איך בנוי צליל ואיך ניתן לשפר אותו בתוך חלל נתון, התאמה מוסיקלית, שליטה בתוכנות מיקסוס אונליין או הכנת סט לפני האירוע. כדי להיות תקליטן, חשוב להבין במספר מישורים – ביניהם המישור התיאורטי והטכני – מיסודות בפיזיקה כדי להבין מעט יותר על הסאונד, דרך עיקר העיסוק – עבודת תקליטנות ועד לתחום השיווק בעולם שיש בו תחרות רבה.
אימונים רבים בגישה מקצועית
כדי להפוך לתקליטן, חשוב להשקיע באימונים רבים במהלך קורס תקליטנים וגם לאחריו. הרגלי העבודה המקצועיים המוקנים במהלך הקורס מאפשרים להגיע לרמה גבוהה יותר של תוצאה. האימונים מסייעים לריכוז בעיקר – בכל אותם הדגשים והתכנים שנלמדים במהלך הקורס - כמו למשל בניית הסט של התקליטן, סאונד, התאמה מוסיקלית, שליטה על פלטת התקליטן, מקלדת שליטה, טכניקות במיקסוס, תיאוריה מוסיקלית ועוד תכנים נוספים שקשורים בעולם המוסיקה ובעולם השיווק.
תקלוט אנאלוגי או דיגיטאלי
קורסי תקליטנות כיום מלמדים בעיקר איך להשתמש בתוכנות תקליטנים – שימוש דיגיטאלי בקבצי מחשבים, בעוד התקלוט באמצעות תקליטי ויניל כביכול עבר מן העולם או תקלוט באמצעות CD – תקליטורים. בינתיים – ככל שמדובר על מוצרי וינטאייג', קורסי תקליטנות אלו המחייבים פלטת תקלוט מיוחדת כבר אינם בנמצא, אלא אם מדובר על קורסים פרטיים.
|
|
ללמוד להיות תקליטן. המוזיקה פועמת בכם!
|
|
|
לבחור תוכנת תקליטנות
סטודנטים ללימודי תקליטנות נדרשים לבחור בתוכנה כמו למשל PRO DJ, TRAKTOR, Virtual DJ, קיובייס, DJ Basic או כל תוכנה אחרת פופולארית בתחום. כל מוסד לימודים בדרך כלל מלמד מספר מוגבל של תוכנות תקליטנות – והמעוניינים נדרשים לבחור את מוסד הלימודים לפי התוכן שנלמד בו.
מקורס סאונד עד לקורס תקליטנות
מי שיש לו אהבה מיוחדת לתחום המוסיקה יכול ליצוק את הבסיס הנרחב של הידע שלו תחילה בלימודי סאונד עוד לפני הגישה לתקלוט. רגע לפני שהצליל יוצא מהרמקול, כדאי לדעת באיזה רמקול להשתמש, היכן להעמיד אותו, איך לתכנן ולגרום לסאונד להיות המושלם מכל פינה – ולהגביר גם להקות ומופעים חיים לצד קבצי מוסיקה שאותם התקליטן יכול ליצור גם בעצמו.
כתבות מומלצות נוספות:
>>> קורס תקליטנות לנוער
>>>תכני קורס תקליטנים
>>> למי מתאים להיות תקליטן?
>>> תפקידו של טכנאי קול