לפתוח יקב בישראל
גם בישראל אוהבים יין – ניתן לצפות זאת לפי המספרים הגדולים של יקבי הבוטיק הקיימים ויצרני היין ביחס לקהל החובבים של המשקה. כל יקב פועל על פי שיטתו, ויקבים רבים נקלעו בשל ניהול מקצועי כזה או אחר לחובות.>
מגזין
בישול, מטבח ומשקאות
לפתוח יקב בישראל
יקבים בישראל מייצרים הן יין שולחני והן יינות לצרכי קידוש, מיצי ענבים ואלכוהול ענבים שמשמש כבסיס לברנדי. בשנים האחרונות, התקבלו החלטות ששינו את פני תמונת האיכות של היינות בישראל – ועל הכל ניתן ללמוד בקורס ניהול יקבי בוטיק.
- מערכת ToStudy
- |
-
03/08/2014
- |
-
15:51
- |
-
3109
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
גם בישראל אוהבים יין – ניתן לצפות זאת לפי המספרים הגדולים של יקבי הבוטיק הקיימים ויצרני היין ביחס לקהל החובבים של המשקה. כל יקב פועל על פי שיטתו, ויקבים רבים נקלעו בשל ניהול מקצועי כזה או אחר לחובות. תחום היין טומן עבור המעוניינים הזדמנות להפוך את התחביב למקצוע – אותו ניתן להפעיל בשעות הפנאי וגם מתוך המחסן או הגן הפרטי – או כדי לתעל את חלקת האדמה הייעודית לגידולי ענבים בצורה מסחרית. מי שניחן ביצירתיות ובשלל כלי הניהול הנדרשים כמו התפישה השיווקית – עתיד להצליח בשוק רווי אך לא שבע, כמעט תרתי משמע.
האם היקב כשר או לא?
לכל החלטה ניהולית שנעשית השפעות כלכליות כפי שנלמד בקורסי ניהול מכל סוג. כדי להגדיל את הכמויות הנמכרות משנה לשנה יש לייצר תכנית לטווח זמן ארוך שתעלה את מחיר המוצר ברמה לאחר שמזהים מי הוא קהל היעד הישיר למוצר. כשרות היקב למשל היא החלטה הקשורה גם לקהל היעד וגם לעלויות – הכשרות אינה מוזילה את המחיר אלא להיפך, אולם היא חותמת שעשויה לפתוח דלתות נוספות בארץ ובעולם.
|
|
לפתוח יקב בישראל. לעלות מדרגה ברמה המקצועית והמסחרית של מותג היין שלכם.
|
|
|
אם לגדל את הענבים?
רק מערכת ההשקיה בכרמים הנדרשת לנטיעת הכרם יקרה יותר מזו הנדרשת לתפוזים מכיון שישנה צפיפות בנטיעה ובכמויות המים. יש מי ששוכר ידי בוצרים ויש מי שמשתמש במכונות אוטומטיות, ישנו צד הריסוס, העונתיות, טיב הנטיעות לעומת האדמה שבה משקיעים והכשרת הקרקע לצורך העניין – משום ההשקעה הגדולה באנרגיה זו, רבים מן היקבים בוחרים לרכוש את הענבים מסוחרים ולא לגדל בעצמם. כאן נכנס לתמונה עניין הובלת הענבים ועלויות של שכירת עובדים נוספים.
איך ללמוד את התחום?
ככל קורס ניהול בפני עצמו, ישנם קורסים ממוקדים גם בתחום היקבים והיין אשר מציעים תכנים שמסייעים למעוניינים לנהל יקבים או לפתוח אותם כלים כדי להתחרות בין היקבים המובילים בישראל. קורס ניהול יקב יין יקנה את מקצועות מדעי היין, ייצור היין, מקצוע החקלאות שמשלב את גידול הכרמים וגם ידע קונקרטי בניהול, שיווק ומיתוג התוצר או העסק. כל קורס כזה הוא חוויתי ומכיל ימי סיור בשטח, וחלקם מכינים גם לקראת בחינות הסמכה בין לאומיות בתחום.
כתבות מומלצות נוספות:
>>> קורס טעימת יין
>>> קורס יין למתחילים
>>> כל שחשוב לדעת על בציר
>>> קורס ניהול בר
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...