המכללות הטכנולוגיות והאוניברסיטאות בישראל נוהגות לקיים מדי שנה בשנה יריד תעסוקה לבוגרי תחום ההייטק. אירועים אלו מכילים תערוכות של פרויקטים לבוגרי התחום, יום פתוח ויריד תעסוקה שכולו הפנינג
"הייטק" הוא תחום תעסוקה רחב היקף, אשר מביא עימו בשורות טכנולוגיה ופתרונות יזמות הנדסיים אשר עונים על צרכים עכשויים ומתקדמים מגורמים פרטיים ועד לגורמים רחבי היקף כמו למשל מפעלים תעשייתיים, שמירה על סביבת כדור הארץ כולה, תחום החלל ואווירונאוטיקה, מכשור חשמלי בבתים, עולם הבנקאות ושוק ההון ולמעשה כל תעשייה שמציעה משרות סטודנט ועד מקצועות הנדסה וניהול למתקדמים. היות שההייטק משרת כמעט כל תעשייה אפשרית בעולם, נוצר באופן טבעי יריד שמציע לבוגרי תחום זה שנחשב לתחרותי משרות. יריד תעסוקה בהייטק שכזה מתקיים בכל מוסד לימודים אקדמי שמלמד את התחום ומציע באמצעות תיווך זה שירות לשני הצדדים – למעסיק ולמועמד בוגר המקום.
מטרת יריד תעסוקה בהייטק
מטרת קיומו של יריד תעסוקה סוג זה במגוון מוסדות הלימוד האקדמיים היא העלאת קרנם של מסלולי הלימוד למקצועות ההייטק הנלמדים בהם. את המטרה הזו מקיימים תוך יצירת מוקד משיכה למועמדים ללימודים אלו אשר רואים מה טובה הבחירה דווקא באותו המקצוע, ואיך ניתן להשתלב באופן יישומי במציאות התעסוקתית שלאחר סיום התואר. במהלך היריד המועמדים פוגשים בוגרי מסלולי לימוד בהייטק אשר מציגים את הפרויקטים גם עבור מעסיקים עתידיים שיקשרו ביניהם קשרי עבודה.
|
|
יריד תעסוקה בהייטק. המועמדים מכירים את אפשרויות הלימודים והתעסוקה והבוגרים נקלטים בחברות.
|
|
|
בחירת המועמד המועדף
בחלק מן הירידים, הנהלת מוסד הלימודים מקבלת מראש את רשימת המשרות מאת החברות שמפרסמות באמצעותן, ולמעשה חושפות רק את הקהל הייעודי העונה לתנאים של המשרה. צעד זה נועד גם כדי להקל על החברות המפרסמות את שלבי הסינון של המועמדים. לעתים, הליך המיון נעשה כבר ביריד, גם אם נדרש סינון נוסף של צוות המגייסים.
פרסומים מוקדמים
באמצעות הפרסומים המוקדמים שכל מוסד לימודים בוחר לייצר, אפשר להפיק את מירב התועלת מן היריד תוך בחינת ובחירת החברות הרלבנטיות מראש. יש לקחת בחשבון כי תחום פעילותן של החברות אינו מעיד בהכרח על סוג המשרה המוצעת בהן. חברות ההייטק תגייסנה מועמדים לכלל סוגי המשרות – בין אם זה ללימודי משאבי אנוש, לבוגרי לימודי הנדסה, לבוגרי תחום גיאוגרפיה, ביולוגיה ימית ומשאבי ים, תואר שני בהנדסת תעשייה וניהול – לכן רצוי לעיין בעלון מראש.
כתבות מומלצות נוספות:
>>> למה לעבוד בהייטק?
>>> טיפים ללימודי הייטק
>>> גיוס להייטק תוך כדי לימודים
>>> הבדל תעסוקתי בין המינים