איך להיות Cellar Master?
ה-Cellar Master הוא אחד התפקידים החשובים בכל יקב או בית קוניאק או מוצרי אלכוהול אחרים. תפקידיו הם תפקידי ניהול עסק בייננות והוא מקפיד על הפרטים מקטנים ועד לגדולים – עוד משלב תכנונו, גידולו והכנתו ועד לשלבים הסופיים>
מגזין
בישול, מטבח ומשקאות
איך להיות Cellar Master?
ידוע, שיין טוב משתבח עם השנים, וזה כשהוא שוכן בתנאים המתאימים. בכל זאת, זה לא השלב היחיד בתהליך שכולו מוקפד וארוך. תכנית Cellar Master מלמדת את רזי המקצוע.
- מערכת ToStudy
- |
-
25/08/2014
- |
-
15:44
- |
-
2593
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
ה-Cellar Master הוא אחד התפקידים החשובים בכל יקב או בית קוניאק או מוצרי אלכוהול אחרים. תפקידיו הם תפקידי ניהול עסק בייננות והוא מקפיד על הפרטים מקטנים ועד לגדולים – עוד משלב תכנונו, גידולו והכנתו ועד לשלבים הסופיים שלו לרבות שלב האחסון או שלב ההגשה של היין. הוא יהיה אחראי על הקצאת תחנת העבודה של כל אחד ביקב ובהכנת היין, בהובלתו או באחסונו, יבטיח שהיין יוגש על פי תקני האיכות. הוא גם יבטיח את הגשמת יעדי המכירות, ממקסם הזדמנויות קיימות ויכול לייצר גם הכנסות נוספות ויפקח על הנהלים החשבונאיים, ההעברות והבקרה הפיננסית של היינות בחנות ובמחסן.
מה לומדים כדי להיות Cellar Master?
ה-Cellar Master יהיה בעל ידע מקיף ויסודי בתחומי הכימיה השונים, המיקרוביולוגיה הכללית והבוטניקה. הוא ילמד קורסי ליבה בתחום גידול גפנים – סוגי הגפנים השונים ותנאי הגידול שלהן, אודות כימיה של יין וכהלים, המיקרוביולוגיה של היין, הערכתו של היין לפי תכונותיו, תהליכים כלליים בייצור יין.
|
|
איך להיות CELLAR MASTER? ומה זה בכלל?
|
|
|
אלו רק לימודי הליבה. מה עוד לומדים?
לאחר שלב לימודי היסוד, עוברים לקורסי ההעשרה החיוניים: איך לשווק את היין, מהם יינות העולם, איך לנהל מעקב הבשלה, אחסון היין וחומרים המשתלבים עימו בשלב זה. הלומדים יוצאים לסיורים מודרכים בכרמים ובמחסני היקב, זוכים לשעות טעימה רבות של יין בחיק הטבע ומתרגלים את אנליזת היין.
מהי התעודה המתקבלת ומהו תוקפה?
לכל מוסד לימודים המלמד קורס יין בנושא Cellar Master ישנה הסמכה מיוחדת לו. יחד עם זאת, ההסמכה הזו הינה בעלת הכרה בין לאומית – ופירושה – מתמחה בייצור יין, תעודה שמקבילה בדרך כלל לתעודות שניתנות במכללות ללימודי ייננות בחו"ל. חשוב לערוך בדיקה לגבי ההסמכה שניתנת בסיומו של כל קורס כזה.
רוצים להקים יקב?
ישנם קורסים נפרדים ליזמות בתחום הייננות, אולם מי שעבר קורס ייצור יין בדרך כלל מקבל כלים כדי להבין ולהבחין מה הוא יכול לפתוח והיכן, ואיך ניתן לצמצם עלויות או לשווק את יין הבוטיק כמוצר ייחודי או מתאים לקהל היעד המסוים. ניתן להקים יקב פרטי או לעסוק בתחום היין – לרבות בתחום השיווק ליצרנים בכל שלב של פיתוח מוצר היין.
כתבות מומלצות נוספות:
>>> קורס סומלייה
>>> פתרונות לניהול יקב
>>> כל שחשוב לדעת על בציר
>>> קורס מתקדם לייצור יין
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...