להיות מאסטר בבירה- בחו"ל
מאות סטודנטים במסלולים ללימודי הבירה ומתמחים בתורות הבירה והמזון – זהו אינו חלום. בעוד בישראל הבירה היא סמל לפסק זמן מדינאמיקת החיים, הרי שבסביבת העיר מינכן לפחות, השקפת העולם היא אחרת.>
מגזין
בישול, מטבח ומשקאות
להיות מאסטר בבירה- בחו"ל
בעוד בישראל ישנם בעיקר לימודי קורסים להכנת בירה, בחו"ל לקחו את זה רחוק: האוניברסיטה הטכנולוגית במינכן מציעה מסלולי לימודים אקדמי לתואר ראשון, שני וללימודי תעודה – וכולם בחינם (למעט דמי חברות באגודת הסטודנטים). יש עוד מוסדות לימוד המציעים זאת.
- מערכת ToStudy
- |
-
19/11/2014
- |
-
15:02
- |
-
2812
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
מאות סטודנטים במסלולים ללימודי הבירה ומתמחים בתורות הבירה והמזון – זהו אינו חלום. בעוד בישראל הבירה היא סמל לפסק זמן מדינאמיקת החיים, הרי שבסביבת העיר מינכן לפחות, השקפת העולם היא אחרת. באוניברסיטה הטכנולוגית במינכן – TUM לומדים כ- 5,000 סטודנטים, 600 מהם במסלולי בישול בירה, בבית הספר (בקמפוס נפרד, צפונית למינכן) לבישול בירה ולטכנולוגית מזון של ווינשטפן הותיק והטוב בעולם הבירה (סה"כ בבית הספר לומדים כ- 1,200 סטודנטים). ניתן לבחור בין מספר מסלולים: תואר ראשון בן שישה סמסטרים, לימודי מאסטר הנמשכים ארבעה סמסטרים ומסלול לימודי תעודה אשר אורך 7 סמסטרים אולם התעודה המתקבלת מקבילה לזו של מהנדס מזון.
האם קל להתקבל למסלולי הלימודים?
תנאי הקבלה לבית הספר במסלול ללימודי הבירה פותחים דלת למתאימים אל עולם המסורת הגרמנית. אין מדובר חלילה על יכולת קיבולת גבוהה למשקה, אלא בעיקר על שליטה בשפה הגרמנית והתמחות במבשלה – מה שאולי מסביר את האחוז הנמוך של הסטודנטים הזרים הלומדים במכללה. חוש טעם מפותח הוא פריווילגיה. מתוך כך, ניתן להשלים את הפער גם בבית ספר ללימודי שפות בארץ או בחו"ל ללימודי גרמנית.
|
|
להיות מאסטר בבירה - בחו"ל. לימודי קורסים, תואר ראשון ושני בבירה
|
|
|
מה לומדים שם?
עיקר הלימודים הוא ריאלי ועיוני; הלימודים סובבים סביב מקצועות המתמטיקה, הכימיה, הביולוגיה והפיזיקה. רק קורס אחד סב סביב טעימת הבירות. בסופו של עניין, רק שליש מבוגרי מסלולי הלימוד בוחרים לעסוק בבישול בירה, ואילו האחרים פונים אל מקצועות הכימיה, הנדסת מכונות ודומים להם. רק לבוגרי תואר שני בתחום קל יותר להשתלב בתעשיית הבירה המקומית. בשנים האחרונות מתקיימת ברחבי הקמפוס תחרות להמצאת בירות – בה הסטודנטים מנסים להטעים גוון טעם חדש לבירה – ואולי יחדור לשוק הבירה המקומי.
ומה בארץ?
בארץ ישנם אינספור בתי ספר העוסקים בהכנת בירה לסוגיה, אולם כל אחד מלמד זאת ברמה משתנה – וניתן לבחור בין קורס בישול בירה למתחילים או בקורסים למתקדמים. תעודת הגמר ניתנת מאת מוסד הלימודים בו הסטודנט בחר ללמוד, ובהתאם לרמת הלומדים. בדרך כלל, נלקחים קורסים נוספים התומכים בפן של הקמת עסק ופיתוחו השיווקי – מעבר לידע המצטבר בתחום הבישול עצמו. קורס לדוגמה יכול להיות קורס הכנת בירה בוטיק , קורס שירות ואירוח בענף המזון או קורס יזמות עסקית.
כתבות מומלצות נוספות:
>>> קורס ייצור בירה
>>> ניהול מזון משקאות ומסעדנות
>>> קורס בישול עם אלכוהול
>>> קורס פליירינג
תחום הבישול הינו תחום מאוד מפותח, שכל מטרתו הוא לגרום לאנשים להנות מאוכל טוב! רוצים לדעת מה הם הסיבות שבגללן כדאי לכם ללמוד אחדהמשך...
תפקידם של הקצבים כולל חיתוך, קיצוץ, הכנה ואריזת בשרים עבור מכירה קמעונאית במקומות המיועדים לכך. מעוניינים להיות קצבים? הכנסו לכהמשך...
תפקידו של האופה, כולל בחירת ועירבוב מוצרים וחומרים, בכדי ליצור דברי מאפה שונים כמו: לחמים, מאפים ועוד.. מעוניינים בקורס ללימודיהמשך...
תפקידם של הברמנים כולל עירבוב, יצירת והגשת משקאות ישירות ללקוח, או באופן עצמאי או באמצעות צוות של מלצרים שעובד יחד איתם. מעונייהמשך...