ביוטכנולוגיה ימית היא מקצוע מחקרי יישומי שמסייע ותורם רבות לענפים ולתעשיות שונות, כמו גם לתחום הרפואה ולתחום הכלכלה. עדויות לשגשוגו ולפיתוחו הנמרץ ניתן למצוא ברחבי העולם. על אף שלים יש מקדם חשיבות רב בארץ, כל מה שנוגע להשקעה לאומית בחקר הים לוקה בחסר, וזו סיבה אחת נוספת לכך שכל תחום הביוטכנולוגיה הימית צריך להיות צו השעה, ולהיות מוכר וידוע לכולם. הביוטכנולוגיה אמונה ואחראית על נושאים רבים שיש להם חשיבות מכרעת בחיינו, כגון פיתוח תרופות וכדומה. ותכנית הלימודים מתמקדת בכל הנוגע להפקת, אפיון והשמשתם של חומרים בעלי פעילות ביולוגית ממקורות ימיים.
מה עומד בבסיס תואר ראשון בביוטכנולוגיה ימית?
המשאבים המושקעים בחקר הים בישראל מאוד דלילים, וזאת חרף העובדה שכל הדיסציפלינה הנוגעת לביוטכנולוגיה ימית נושאת בחובה חשיבות עליונה. תחומי המחקר של הביוטכנולוגיה קשורים לנושאים שלעתים נוגעים בחיי אדם. כל מה שנוגע לביוטכנולוגיה ימית קשור להפקה וליישום בפועל של חומרים אשר להם פעילות ביולוגית ממקורות ימיים בחקלאות הימית, ניטור ושיקום ימים וחופים וכיוצא בזה. יוצרי תכנית הלימודים של תואר ראשון בביוטכנולוגיה ימית שמו להם למטרה להעניק הכשרה בהיבטים הרבים של הביוטכנולוגיה הימית, ורצונם גם לדחוף את כל נושא המחקר והפיתוח של התחום כדי לנצל את כולו עד תום.
כיצד מתקבלים לתואר ראשון בביוטכנולוגיה ימית?
תואר בביוטכנולוגיה ימית מותנה באישורה הסופי של המועצה להשכלה גבוהה, יחד עם זאת תכנית הלימודים לתואר ראשון בביוטכנולוגיה ימית כבר אושרה על ידי המועצה להשכלה גבוהה. לבד מזאת כל המעוניין להתקבל ללימודי תואר ראשון בביוטכנולוגיה ימית, צריך להוכיח שיש לו תעודת בגרות מלאה. כמו כן, על המועמד לעמוד בסף קבלה מסוים או, לחלופין להיות בעל ציון מסוים בפסיכומטרי.
נושאי תואר ראשון בביוטכנולוגיה ימית
תכנית הלימודים של תואר ראשון בביוטכנולוגיה ימית בנויה מיסודות בכל הנוגע למתמטיקה, פיזיקה, כימיה וביוכימיה וכן יסודות ומבואות במדעי הים ובמדעי החיים. כמו כן נלמדים נושאים כמו ביוטכנולוגיה מולקולארית, גנטיקה, אוקיינוגרפיה וכיוצא בזה. תואר ראשון בביוטכנולוגיה ימית שם דגש על כל נושא השימוש באורגניזמים ימיים להפקת חומרי טבע, ניטור ושיקום הסביבה הימית והחופית, וחקר אורגניזמים שחיים בתנאי מחייה קיצוניים.