תואר ראשון במשפטים ועבודה סוציאלית
הרעיון שבגינו עומד תואר כפול במשפטים ועבודה סוציאלית מושתת מתוך ראיית המציאות העכשווית שמודעת לכך שמדינת הרווחה המודרנית יש קשר הדוק ובלתי נפרד בין שני תחומים משיקים אלה. לכן התמחות בשני תחומי דעת שונים לכאורה, אך למעשה קשורים מאוד זה לזה יכול ליצור עבור הבוגרים קרקע פורייה לתפקיד והתנהלות מרתקים ומועילים. ההתוודעות לשני התחומים תוביל ללא ספק לתובנות מרחיקות לכת.
מהות תואר ראשון במשפטים ועבודה סוציאלית
כמדינת רווחה, מעורבת ישראל עד מאוד במקרים סוציאליים קשים המחייבים את התערבותן של הערכאות המשפטיות, ומסיבה זו לימודי תואר ראשון במשפטים ועבודה סוציאלית יכולים ליצור דור חדש של בעלי מקצוע אשר מהווים אוטוריטה רב תחומית שיוכלו לתרום הרבה יותר מאשר אחרים לנושא. היתרונות ברורים לחלוטין, שכן משפטן שלמד השכלה סוציאלית ייטיב להבין ולדעת את הנעשה טוב יותר מעמיתיו למקצוע, והדבר נכון גם למקרה ההפוך, של עובדים סוציאליים שיוכלו לנצל את ההכשרה המשפטית שלהם ולסייע בכך לאנשים רבים.
כיצד מתקבלים ללימודי תואר ראשון במשפטים ועבודה סוציאלית?
מועמדים המבקשים להתקבל ללימודי תואר ראשון במשפטים ועבודה סוציאלית נדרשים לעמוד במספר תנאי קבלה שמטרתם לסנן מועמדים שאינם מתאימים ללימודים או לעיסוק בתפקיד זה. בוגרי תואר ראשון במשפטים ועבודה סוציאלית יזכו כאמור בתואר כפול, דבר זה יהווה עבורם יתרון רב על פני מועמדים אחרים המעוניינים לעסוק בעבודה סוציאלית או במשפטים. מי שמעוניין יוכל לעבוד כעורך דין בתחומים שיש להם זיקה לרווחה ועבודה סוציאלית, כשם שמי שיבחר לעסוק בעבודה סוציאלית ייהנה וינצל את מה שלמד על דיני רווחה, ייצוג קטינים וכדומה.
מהם נושאי הלימודי של תואר ראשון במשפטים ועבודה סוציאלית
במסגרת לימודי התואר הכפול ילמדו הסטודנטים תורת המשפט, משפט פלילי, מבוא למשפט עברי, שיטות משפט זרות, מקורות המשפט הישראלי, תולדות הרעיון המדיני, דיני חוזים, אנגלית משפטית, מדיניות מסים, משפט ציבורי, יסודות בכלכלה למשפטנים, דין פלילי, מיומנויות משפט ומידע, חקיקה פיסקאלית, מבוא לסוציולוגיה, מבוא לניתוח כלכלי של המשפט, מבוא למשפט בין לאומי פומבי, אתיקה מקצועית וכדומה.