עבור מי שנמשך בעבותות של קסם לעולם המשפט ולעולם התוסס של הפוליטיקה, תואר ראשון במשפט וממשל יהיה עבורו הגשמת חלום. בוגרי תואר זה נהנים מידע נרחב ורב תחומי בתחום הממשל ונהנים במקביל מהכשרה משפטית. מי שמתעתד לפצוח בקריירה פוליטית ישתמש בכלים ובהכשרה שרכש בתואר. מיותר לציין כי תחום המשפט ומכאן גם לימודי משפטים זוכים לביקוש ער בשנים האחרונות ובכל שנה "נחנכים" עורכי דין חדשים, בוגרי אוניברסיטאות או מכללות.
מהות תואר ראשון במשפט וממשל
לימודי תואר ראשון במשפט וממשל מקנים לסטודנטים ידע רב ואינסופי בתחום הממשל כשהם נהנים במקביל מהכשרה משפטית. בעוד שבלימודי הממשל יתעמקו הסטודנטים בהכרת מערכות הממשל הישראליות, בחינת הקשרים והיחסים הבין לאומיים והבנת הזירה הפוליטית, בפן המשפטי יזכו תלמידי תואר ראשון במשפט וממשל להבין כיצד פועלת ומתפקדת שיטת המשפט הישראלי בהשוואה לשיטות משפט זרות. הבנה מקיפה זו של שני התחומים תסייע ותקדם ללא ספק את בוגרי התואר לתפקידים בכירים ביותר.
מה עושים בוגרי תואר ראשון במשפט וממשל?
לא תהיה זו הגזמה פרועה להגיד שעבור בוגרי תואר ראשון במשפט וממשל השמיים הם הגבול. בתום הסמכתם ולאחר שיסיימו את בחינות הלשכה יוכלו הבוגרים לשמש כעורכי דין או כיועצים משפטיים בארגונים פרטיים או ציבוריים, משרדי ממשלה, חברות פרטיות וציבוריות. מי שחפץ בכך יוכל לפצוח בקריירה פוליטית כשהוא מצויד בארגז הכלים המשובח שהוענק לו במהלך לימודי תואר ראשון במשפט וממשל, או להשתלב בפעילות הפוליטית של מפלגות שונות, ייעוץ מדיני לחברות כלכליות, משרדי ממשלה וכיוצא בזה.
תכני לימודי תואר ראשון במשפט וממשל
השילוב שבין תחום המשפטים ותחום הממשל מצריך רקע מקיף הן מבחינה תיאורטית והן מבחינה מעשית. מה שאומר בפועל כי לימודי תואר ראשון במשפט וממשל מורכבים מנושאים רבים כדוגמת עקרונות יסוד של שיטות משפטיות שונות, משפט פלילי, דיני נזיקין, דיני חוזים, משפט בין לאומי פרטי, תורת המשפט, דיני מחשבים, תורת המנהל, משפט חוקתי ופוליטיקה, תופעות פוליטיות, מוסר ופוליטיקה, תולדות המחשבה המדינית וכיוצא בזה.