עולם הספורט, התחרויות הספורטיביות והעיסוק במקצועות ספורטיביים הוא לא פשוט. מדובר באימונים יומיומיים ושמירה על כושר יד ביד עם התמדה ונחישות. הפן הנפשי בספורט הוא הפן העיקרי , שכן אמונה במטרה ובעשייה היא זאת שמניעה אדם להשיג את יעדיו. הפסיכולוגיה של הספורט, או במינוח הקליט – אימון מנטלי , היא נדבך חשוב מאוד בסלילת הדרך להצלחה בספורט.
שיטות הוראה לאימון מנטלי
לאימון פיזי קיימות שיטות רבות וכל אחת משויכת לסוג הספורט. כלומר, נבחרת כדורסל לא תעשה אותם אימונים עם אותם דגשים של מתעמלת אומנותית. כך גם קיימות שיטות הוראות שונות לאימון המנטלי. תוכנית הלימודים של פסיכולוגיה של הספורט – אימון מנטלי משלבת ידע תיאורטי שנרכש לאורך הקורס לצד ידע מעשי. כל זאת יירכש באמצעות סדנאות, הפעלות, מצגות, ניתוח מחקרים וכו´. כמו כן התלמידים יעברו סטאז´ באימון מנטאלי לצד ספורטאים מקצועיים ומאמניהם.
מה הן היכולות שירכשו התלמידים בתוכנית הלימודים לאימון מנטלי?
במסגרת הלימודים של אימון מנטלי ירכשו התלמידים ניסיון מעשי באמצעות הסטאז´ שיעברו כמו כן ירכשו ידע תוך למידה של מושגים בענף הפסיכולוגיה של הספורט, העבודה עם המאמנים, עם הספורטאים, למידת האתיקה והחשיבות של האימון המנטלי והאתגרים שהוא מציב בדרך.
מה הם הנושאים הנלמדים בתוכנית הלימודים?
הלימודים בתחום הפסיכולוגיה של הספורט והאימון המנטלי הם רחבים מאוד וכוללים מגוון גדול של נושאים. בין הנושאים הנלמדים ייכללו תיאוריות התנהגותיות וכיצד אופן ההתמודדות הנכון איתם, אופן האימון, אתיקה עם לקוח, מה היא פסיכולוגיה חיובית, עבודה על הביטחון העצמי, ניהול והשתלטות על רגשות וכעסים. כמו כן תלמד פסיכולוגיה בפן הקבוצתי – קבוצת ספורט, הקבוצה המשפחתית, הסתגלות בקבוצה, משבר קבוצתי וכו´. כחלק מלימודי הפסיכולוגיה יהיה דגש על גיל ההתבגרות , שכן מדובר בגיל בו מתפתחים מאוד בתחום הספורט.