השיטה הישנה לחיבור בין רכיבים אלקטרוניים הייתה בסיוע חוטים שהביאו למעגל סגור. השיטה הזו הייתה דיי יקרה, איטית, לא פשוטה ולא נגישה לידי אדם. ההמצאה של המעגל המודפס סייעה מאוד לייעול התהליכים, הוזלתם והם נהיו פחות מסורבלים. המעגל המודפס הוא בעצם לוח רכיבים אלקטרוניים שיוצר מעגל חשמלי באמצעות פסי נחושת. ההתפתחות הטכנולוגית הזאת הייתה מאוד משמעותית והובילה לשורה של מקצועות והתמחויות, בעיקר בעולם ההיי-טק.
מה החשיבות של מקצוע עריכת מעגלים מודפסים?
המקצוע תפס תאוצה רבה בשנים האחרונות במיוחד עם התפתחות ההיי-טק שדורשת את הטכנולוגיה החדישה ביותר, מהאינטליגנציה של המחשוב ועד הרכיבים הקטנים ביותר של המעגלים המודפסים. לא קיים מוסד להשכלה גבוהה שמכשיר באופן מקצועי את הנושא הזה אך ניתן ללמוד אותו במסגרת קורס.
למי מיועד קורס מבוא למקצוע עריכת מעגלים מודפסים?
הקורס מיועד לאנשים שעוסקים ספציפית בתחום של מעגלים מודפסים, אנשים מעולם המחשוב, מעולם ההיי-טק, הנדסאים, אקדמאיים שרוצים להעשיר את הידע שלהם, להעמיק בו. כמו כן הקורס מיועד לאנשים בעלי ידע בסיסי שרוצים להעמיק בתחום, ללמוד אותו עד לפרטיו הקטנים ובסופו של דבר להתמקצע בו ברמה שניתן לעסוק בתחום באופן עצמאי, להתפתח ולשגשג בתחום.
מה הם נושאי הלימוד בקורס מבוא למקצוע עריכת מעגלים מודפסים?
הלימודים בקורס מאוד רחבים ומהווים מעין תחליף ללימודים האקדמאיים שמחפשים סטודנטים בתארים השונים במקצועות האחרים. במסגרת הקורס נלמד המבוא לעולם המעגלים המודפסים שכולל בתוכו מידע אודות רכיבים אלקטרוניים, טכנולוגיות השמה והלחמה, חיבורים, תהליכי ייצור ומגבלותיהם, מונחי יסוד. כמו כן יועבר מידע אודות דרישה למעגל מודפס, האילוצים של עריכת מעגל מודפס, סוגי רכיבים, גופי קרור, קבצי DFX, מיקום וניתוב אזורים מוליכים במעגל מודפס, Fanouts, סיגנלים, קביעת Nets ועוד.