גישור הוא הליך שמטרתו יישוב סכסוכים. בהליך הגישור גורם נייטראלי מתערב בין שני צדדים ומציע פיתרון באמצעות משא ומתן ושיחות במטרה למצוא פיתרון שיהיה אידיאלי לשני הצדדים. קורס גישור מעניק המון הן בפן האישי והן בפן המקצועי, שכן מדובר בשיטה שמשתמשים בה במוסדות לימוד ומקצוע שונים כמו עריכת דין, בתי חינוך, בניהול משאבי אנוש וכוח אדם, במקצועות הטיפוליים, בקבוצות ועוד.
מה היא המטרה של קורס גישור בסיסי?
הקורס שם לעצמו יעד ללמד את התלמידים את כל הבסיס של הליך הגישור האלטרנטיבי. הקורס מעביר את מיומנות הגישור, מטמיע אותה בתלמידים תוך שימוש בשיחות, פעילות קבוצתית, בניהול מו"מ, התמודדות עם חילוקי דעות ותרגול נוסף מסוג זה. הקניית ידע בגישור בסיסי יכולה לפתוח דלתות מקצועיות רבות והן דלתות נפשיות, שזו היא אחת ממטרות הקורס.
מי הוא קהל היעד של קורס גישור בסיסי?
הקורס פתוח לאוכלוסיית הציבור כולה, אך בפרט יימצאו בקורס זה תועלת רבה משפטנים ועורכי דין שעוסקים פעמים רבות בגישור ומשתמשים בשיטה זו בתיקי גירושין. כמו כן מחנכים בבתי ספר יסודיים, חטיבות, תיכוניים או על-תיכוניים אקדמאיים יוכלו למצוא שימוש נרחב בידע שנרכש בקורס הגישור הבסיסי. אנשים מתחום הטיפולים, אנשים שמעבירים גישור בקבוצות, מוסדות ממשלה, ארגונים פרטיים, עסקים פרטיים, אנשים מתחום של ניהול כוח אדם יוכלו למצוא עניין רב בקורס זה.
מה הם נושאי הלימוד העיקריים בקורס גישור בסיסי?
כחלק מהתכנים המועברים בקורס גישור בסיסי ניתן למנות: לימוד של משא ומתן וכיצד משתמשים בו לטובת הליך הגישור, ניתוח של קונפליקטים, אלטרנטיבות ליישוב סכסוכים מחוץ לכותלי בית המשפט, תרגול פרקטי, השלבים של הגישור, הקשבה אקטיבית, תקשורת א-מילולית, מה החשיבות של תפקיד המגשר, כיצד מתמודדים עם אתגרים מיוחדים בגישור, כיצד עולים על פתרונות יצירתיים שיתאימו לכל הצדדים, מה הם הסכמי גישור ומה היא התפיסה של גישור בישראל?