השיח הציבורי בנושא ניסיון מעשי או תואר אקדמי במטרה להתקבל למשרות נחשקות בתחום ההייטק הוא מאוד שנוי במחלוקת. מצד אחד דרישת הסף לתואר ראשון פוסלת המון מועמדים שכשירים לכך ולא נותנת להם הזדמנות. מצד שני אנו עדים להתפתחות של חסרי תואר בעולם ההייטק בעקבות האופי, התושייה והיוזמה האישית שהם מעניקים לחברה. על פי דבריה של גלית-סיני קרמונה, מחברת "מתודה", מדובר בסוג של קיבעון להעסיק אקדמיים בלבד, דבר שגורם לפגיעה גם בחברה שמחמיצה עובדים מעולים, וגם למועמדים שלא ניתנת להם הזדמנות. מאמר זה ידון במס´ טיפים איך להשתלב בתעשיית ההייטק עם תואר או בלי!
פורומים מקצועיים
אחד הכלים הטובים ביותר שנוכל למצוא בעולם האינטרנט בכדי לשווק את עצמנו, להראות את הידע והפוטנציאל הגלום הוא השתתפות בפורומים. השתתפות פעילה בפורומים של חברות הייטק גדולות, מענה לנושאי פיתוח ותוכנה, פרסום מאמרים, תשובות מושכלות – יכולים לתת לכם בעיטת פתיחה לעולם ההייטק ולגרום לאנשים הנכונים לגלות אתכם במנועי החיפוש.
פרילנס למשימות
פעמים רבות ארגוני הייטק גדולים מקבלים פרויקטים ונדרשים לסיוע חיצוני. גם אם מדובר בעבודה בסיסית וברמה דיי נמוכה תמיד רצוי להציע את עצמך כפרילנסר לאותן נישות בפרויקט. במצבים מעין אלו יש הזדמנות להיכנס לעולם ההייטק בפועל ולקחת בו חלק פעיל.
להתברג דרך החלון
גם אם אין תואר אקדמי והחברות הגדולות מסננות את קורות החיים מבלי להעיף מבט נוסף יש דרכים אחרות להשתלב בחברות הגדולות. צריך להיות חכם מאוד ובעל תושייה ויוזמה אך זה אפשרי. כך למשל פנייה למנהלי פיתוח בחברות והצעה לפתור להם בעיות עם באגים ולתת הברקה כלשהי היא דרך מעולה להתברג למערכת בצורה לא פורמאלית.
קורס ערב כיתרון משמעותי
קורסי ערב יכולים להוות גם הם יתרון, במיוחד כאשר שמים דגש על למידת נושאים שאינם נלמדים במסגרת האוניברסיטאות ויכולים להוות תחום היעד של החברות. כך למשל למידה של שפות, כלים, תחומים שחסר בהם כוח אדם יכולים להיות דרך להיכנס לשוק ההייטק.