החיים מדי יום מציבים בפנינו אתגרים רפואיים חדשים, התפתחות של חיידקים חדשים ושל מחלות שונות מאיימים על הציבור הרחב. אותם סטודנטים שלומדים מדעי רפואה היום יוכלו לפתור מחר בעיות שיצילו את העולם ממחלות קשות. בכדי למנוע מהתפרצות של מחלות ולמצוא פתרונות יש לדעת כיצד לנצל את טכנולוגיית הביו-רפואה, כיצד לעבוד עם מכשור חדשני ולפתח אותו, כיצד לרקוח תרופות חדשות, לבנות דיאגנוזות ייחודיות. תואר ראשון במדעי החיים ומדעי הרפואה מעניק לסטודנטים ידע מקיף על הליכי החיים, פיזיולוגיה ואנטומיה של האדם עם דגש על נושא המחלות ומניעתן.
מה הם נושאי הלימוד בתואר ראשון במדעי החיים ומדעי הרפואה?
תוכנית הלימודים תכלול קורסים רבים שיאפשרו לתלמיד לערוך מחקר ביו-רפואי עצמאי. כחלק מנושאי הלימוד והקורסים ניתן למנות: גנטיקה, ביוכימיה, מיקרוביולוגיה, פיזיולוגיה, ביואינפורמטיקה, ביולוגיה, ביולוגיה מולקולארית, ביולוגית התא, ביולוגיה התפתחותית, פתולוגיה, נוירופיזולוגיה ועוד.
מה היא מטרת תואר ראשון במדעי החיים ומדעי הרפואה?
מטרת הלימודים היא להכשיר אנשים בתחום המחקר הרפואי והפיתוח תוך הקניית ידע מעמיק בביולוגיה, במערכות גוף האדם, ברפואה בסיסית. הלימודים שואפים להגדיל את מאגר החוקרים בינלאומי בעולם הביו-רפואה ולהעניק לאוניברסיטאות, למכוני המחקר, לתעשיות הרפואה ולבתי החולים עובדים חדשים שיפתחו את התעשייה הזו והטכנולוגיה הביו-רפואית.
מה הן אופציות התעסוקה לבעלי תואר ראשון במדעי החיים ומדעי הרפואה?
בעלי תואר ראשון במדעי החיים ומדעי הרפואה יוכלו להשתלב במגוון רחב מאוד של משרות במגזר הפרטי ואולי גם במוסדות מסוימים במגזר הציבורי. על פי רוב מדובר בעבודות במכוני מחקר ופיתוח, עבודות במוסדות רפואיים, הוראה והעברת הידע במוסדות להשכלה גבוהה. כמו כן יכולים הסטודנטים לקחת חלק בחברות תרופות ולרקוח תרופות חדשות ומכוננות בהיסטוריה. עבודה בתחום המזון והקוסמטיקה גם היא אפשרית, כמו כן עבודה בתעשיות הביוטכנולוגיות וחברות האלקטרוניקה.