סטודנטים רבים בוחרים בלימודים שמעמידים אותם בתומם בשאלה האם להיות סוכן או מפיץ? בין אם מדובר בייצוא וייבוא של מוצרי חקלאות, לימודי שוק ההון, ייעוץ פנסיוני לביטוח וכיוצ"ב הנושא של סוכן או מפיץ רלוונטי. ההבדלה בין שני אלו היא חשובה ומהותית ויכולה לא פעם לקבוע את כיוון בחירת הלימודים של הסטודנט, שכן בעולם הריאלי בו אנו חיים הלימודים נועדו מלבד העשרה והרחבת אופקים אישית למציאת עבודה. אופציות התעסוקה הם אחד מהקריטריונים הבולטים ביותר בבחירת מוסד לימודים.
מי הוא סוכן?
סוכן הוא שם כללי לאדם שמייצג את החברה מול הלקוח. הסוכנים עובדים על פי רוב על פי עמלת מכירות, הסוכן מקבל אחוזים מסך המכירה שכן הייצוג הישיר שול מול הלקוח הסופי הוא זה שגרם למכירה להתממש, בסופו של דבר. הסוכן לא אחראי על מתן שירות טכני או מתן תמיכה לאחר המכירה – זו תהיה האחריות של החברה. כמו כן, הסוכן נקי מאחריות כלפי הלקוח לגבי המוצר של החברה.
מי הוא מפיץ?
בניגוד לסוכן מכירות מפיץ הוא אדם שמבצע את המכירה ממלאי מסוים של החברה או מלאי אישי שלו. ההבדל העיקרי הוא האחריות של המפיץ – כל מוצר שהוא מוכר ממלאי החברה הוא מחויב באחריות על המוצר. כלומר, המפיץ מהווה גם גוף גובה כספים, גם מתן שירות וגם אחריות כלפי המוצר שנמכר ללקוח. אין ספק שכל שוק מתנהל באופן שונה אך באופן כללי אלו פני הדברים במגוון השווקים שקיימים בעולם.
מה עדיף להיות – סוכן או מפיץ?
הבחירה היא אינדיווידואלית עבור כל אדם ותלויה במס´ פרמטרים: המטרה, המוצר והשוק; כל שוק מתנהל שונה, המוצר שונה, העובדים מסביב מתנהלים באופן שונה והתפקידים שונים. על כן השאלה אם להיות סוכן או מפיץ תלויה לא פעם בשוק. לפני שבוחרים לימודים כסוכן או כמפיץ חשוב לבדוק את שוק היעד לעומק, לבדוק את המתחרים, את הדרישות שלו, איזה תפקיד עדיף מבחינתכם. כמו כן המוצר שהינכם רוצים להתעסק עמו ייקח חלק בהחלטתכם – האם מדובר במוצר יוקרתי או מוצר מהשורה? האם מדובר במוצר עם חיי מדף ארוכים ? האם הינכם מאמינים במוצר כך שתוכלו לקחת עליו אחריות?