המילה טכנאי היא דיי מבלבלת ויכולה להטעות לא מעט אנשים. יש טכנאי רכב, טכנאי חשמל, טכנאי מזגנים וגם טכנאי של סאונד והגברה שהוא שונה בתכלית מהטכנאים האחרים שצוינו לעיל. טכנאי סאונד והגברה יתעסק באופן יומיומי עם טכנולוגית השמע וההקלטה. עם טכנאי הסאונד וההגברה ניתן למנות אנשים שמתפעלים את משכירי ההקלטה, טכנאי קול שאחראים לעיצוב צלילים, טכנאי שאחראי להפעלה של הגברה ועוד. תפקידים אלו הם הרבה מעבר לטכנאי רגיל, יש דרישה לאוזן מוזיקלית ואהבה למקצוע.
האם מתאים לי להיות טכנאי סאונד והגברה?
לא מדובר במקצוע שמתאים לכל אחד ושכל אחד יכול לרכוש, בניגוד ללימודי טכנאים אחרים שדורשים ידע עיוני בלבד. מדובר במקצוע שדורש יכולת טכנית, דיוק וקפדנות, ידע במכשירי חשמל ולצד זאת שמיעה מוזיקלית ואהבה למערכות סאונד והגברה. נדרש חוש טכני לאנשי סאונד והגברה, אנשים שמוכנים לעבוד באולפני הקלטות שעות ארוכות – דבר שלא נשמע אטרקטיבי לכל אחד. מצד שני ההשתלבות הענפה בעולם המוזיקה, הטלוויזיה, הקולנוע והבידור מפצה על כך.
מה הן אופציות התעסוקה לטכנאי סאונד והגברה?
בשנים האחרונות הנושא של ריקוד, מוזיקה ובידור גדל והצריכה של אמצעי תרבות גדלה. בעקבות זאת גדלו והוקמו המון אולפני הקלטות ברחבי הארץ – בין אם מדובר הקלטות מוזיקה, רדיו, תכני טלוויזיה, סרטי קולנוע ועוד. השכר של טכנאי סאונד והגברה הוא לא ניתן לחישוב גלובלי , שכן מדובר בהתאם למקום העבודה, בהתאם לוותק, לניסיון וסוג העבודה. עם זאת, אדם בעל כישרון מוזיקלי, תושייה וחוש טכני יכול להתפתח לשבילים מרתקים בתחום.
מה ללמוד כדי להיות טכנאי סאונד והגברה?
בכדי להיות טכנאי סאונד והגברה יש מגוון רחב של מסלולי לימוד. על פי רוב לימודי סאונד והגברה יהיו בקורסים ספציפיים ובמסגרת לימודי תעודה. הקורסים יכולים להיות חד פעמיים אך לרוב יהיו לאורך זמן של תקופה מסוימת, אפילו כשנה, ויעניקו בתומם הכשרה מקצועית ותעודת הסמכה כטכנאי סאונד והגברה. כחלק מנושאי הלימוד בקורס טכנאי סאונד והגברה ניתן למנות: הקלטות כונן, יסודות הסאונד, מיקסר, מיקרופונים, טייפ, רב-ערוץ, פוסט פרודקשן, אוטומציות ועוד.