ציבור הסטודנטים בישראל נאלץ להתמודד עם אתגרים רבים במהלך תקופת הלימודים, יוקר המחייה בערים המרכזית בישראל ומחסור בזמן פנוי למימוש כלכלי מקסימאלי במהלך הלימודים, יוצר עבור חלק מהתלמידים קשיים כלכליים. חלק נכבד מהסטודנטים נאלצים להיתמך כלכלית על ידי הוריהם, אחרים דואגים להצטייד מראש באחת מהמלגות המוכרות בארץ, תהליך שאותו בדרך כלל הם משיגים סמוך להרשמה אל התואר. אפשרות נוספת תהיה להשיג הלוואה או מימון של אחת מהקרנות או תוכניות ההלוואה הייעודיות לציבור הסטודנטים. מי שידו לא היתה משגת לקבל את המימון המתאים, נאלץ לממן את הלימודים ואת הוצאות מחייתו השוטפות בהתאם לגובה ההכנה ממשלח ידו.
כמובן שיש לזכור כי לאותם סטודנטים יש קשיים אובייקטיביים שמונעים מהם לאסוף מראש סכומי כסף שישמשו אותם לאורך כל תקופת התואר. אותם סטודנטים, הינם צעירים בני 21-23, אשר לא מזמן חזרו מטיול אחרי צבא שגבה מהם כלכלי כבד והותיר את חלקם ללא כספי רזרבה. במהלך הצבא הסדיר משכורתם הצבאית לא אפשרה להם להעביר אפילו שבועיים רצופים ללא תמיכה מההורים, שלא לדבר על העובדה שחלקם נאלצים גם לצאת לתקופת מילואים במהלך התואר.
במידה ואתם לא כל כך בטוחים באשר להוצאות הכספיות שיבואו עליכם במהלך התואר, הכנו לכם רשימה של מצבים שיאלצו אתכם להוציא סכומי כסף
א. שכר הלימוד – כל מוסד אקדמאי גובה מחיר שונה עבור שכר הלימוד. מן הסתם תגלו כי המכללות גובות סכומי כסף גבוהים יותר לקבלה ללימודי התואר מאשר המחיר המסובסד שנקבע על ידי האוניברסיטאות. כך שתאלצו לשלם במקרה הרע כ-30,000 שח לשנה ובמקרה הטוב כ10,000 שח.
ב. כלי כתיבה וספרי לימוד – חלק נכבד מהמוסדות האקדמאים כוללים בתשלום שכר הלימוד גם את ההוצאות על ספרי הלימוד, אחרים יפנו אתכם אל חנויות ספרים במטרה לרכוש את ספרי הלימוד. כמו כן ייתכן ותאלצו לרכוש במהלך התואר ספרי עזר נוספים אשר אינם נמנים על רשימת ספרי החובה. כמובן שתזדקקו במהלך התור לכמות נכבדת של חומר גלם נזיל כגון: מחברות, עפרונות, מחקים, טושים ועוד.
ג. מגורים – אלו שיחליטו כי ברצונם לצאת אל החופשי ולהתגורר בדירה שכורה עם שותף או שותפה, יצטרכו לחוות ירידה דרמטית באיכות החיים ובמקביל להוציא כמה אלפי שקלים בכל חודש. ייתכן שזו תהיה ההוצאה היקרה ביותר שלכם במהלך השנה (לעיתים שניה רק לשכר הלימוד).
ד. תחבורה – במקרה האופטימלי תבחרו להתגורר במרחק הליכה קצר מהלימודים ובמרחק קצר לא פחות ממרכזי הבילוי ומחבריכם הטובים. במקרה זה תוכלו לחסוך את כספכם על נסיעות, במקרה ואתם צריכים לנסוע מרחק של חצי שעה אל הלימודים, כנראה שתאלצו לשלם מחיר כלכלי כבד, במיוחד אם החלטתם לצ´פר את עצמכם עם רכב.
ה. אוכל – נשמע נדוש קצת לא? אז זהו שלא! כשהראש פועל, הקיבה הופכת עצבנית, דבר שיכול ליכול מאוד לעזור לבעלי הקפיטריה בקמפוס וקצת פחות לעזור למצב הכלכלי שלכם.
אלו הם ההוצאות המובהקות ביותר, כמובן אם לא לוקחים בחשבון את הוצאות כגון: שירותי הדפסה, יציאות ובילויים, צילומים, קורסים חיצוניים, טלפונים ועוד.