עולים חדשים ניצבים בבואם ארצה בפני מכשולים רבים – בעיות שפה, קשיים כלכליים, קשיי מנטאליות ועוד מגוון של מכשולים ומחסומים עומדים בפניהם לאורך תקופת ההסתגלות. אופן ההשתלבות בחברה הישראלית אינו ניתן לשליטה או לקביעה מראש ועל כן לפעמים אורך שנים רבות, אחרים לעולם לא יסתגלו (בעיקר עולים בני ארבעים ומעלה). לחברה הישראלית לא פחות מאשר לאותם עולים חדשים, יש אינטרס רב בשילובם בחברה הישראלית. שילוב נאות שיאפשר להם להיטמע בנו ולהגיע להישגים כשווים בני שווים. אחת הדרכים לעשות זאת, היא באמצעות הענקת מלגות לימודים לעולים חדשים המבקשים לרכוש מקצוע ונתקלים במכשולים אובייקטיבים המשמשים להם כחטוטרת על הגב.
המלגה של משרד הקליטה והעליה.
מינהל הסטודנטים הפועל מטעם משרד הקליטה והעלייה ובתמיכתו, פועל ללא הרף לטשטוש הפערים בין העולים וותיקים ומשמש כמשענת חברתית וכלכלית לאחדים מהם. בין היתר מוענקים לאותם עולים חדשים, מלגות ללימודים על תיכוניים כגון: לימודי מכינה, לימודי תעודה, לימודי תואר ראשון, ולימודי תואר שני. המלגה מוענקת לסטודנט לאורך כל תקופת הלימוד ולתקופה של עד שלוש שנות לימוד, ובהתאם לתנאי הקדם שנקבעו בתקנון. אורך המלגה.
האם יש מגבלות על התלמיד בזכאות למלגה?
ודאי שכן! על התלמיד לעמוד בכל התנאים. בין היתר עליו לעבוד למען הקהילה לאורך כל שנת הלימודים השלישית, כמו כן הסיוע לא יינתן לאלו המעוניינים ללמוד תואר שלישי, לאלו המבקשים לרכוש תואר נוסף על מה שרכשו.
מה עוד כולל המענק?
המענק שניתן לתלמיד הינו אך ורק בעבור שלושת שנות הלימודץ התלמיד יצטרך לשאת בכל ההוצאות הנוספות המלוות את תקופת הלימודים הסטודנטיאלים, בין היתר גם: מגורים, הוצאות מחייה, ספרים, דמי רישום ועוד.
אילו עוד מלגות קיימות כיום?
בזה לא מסתיים תמיכת המינהל, ישנן תוכניות נוספות שכל מטרתן לספק תמיכה כלכלית לסטודנטים. בין היתר גם התחומים הבאים: קורס אנגלית כשפה זרה, הלוואה כלכלית של עד 2500 שח, סיוע במציאת מעונות ועוד. על מנת לברר את כל יתר המלגות – יש ליצור קשר בטלפוני עם נציגי המנהל.