השאלה האם כדאי לגשת לתואר שני במנהל עסקים חובטת במחשבותיהם של סטודנטים רבים בוגרי תואר ראשון שלא מצליחים למצוא עבודה עם אופציות קידום. אין ספק שתואר שני במנהל עסקים יכול לפתוח אופציות חדשות ותעסוקה בדרגים גבוהים, עם זאת רבים בוחרים לא לגשת למסלול זה. מדוע? מאמר זה ידון בשאלה זו וביתרונות והחסרונות של לימודי MBA לתואר שני במטרה אחת – לפתח קריירה משגשגת.
מכשול מבחן הGMAT
אחת הסיבות שרבים מבוגרי מנהל עסקים לתואר ראשון חוששים מלגשת לתואר שני הוא מבחן הGMAT. Graduate Management Admissions Test הוא אחד ממבחני המעבר הקשים ביותר המוכרים בשוק מנהל העסקים. המבחן מתקיים במחשב ומטרתו לבחון את ההישגים בפועל של אלו ששואפים ללימודי MBA. מדובר במבחן מסנן למועמדים לתואר שני במנהל עסקים. המבחן לא ידוע מראש ולא ניתן להתכונן אליו באופן ספציפי ועל כן הוא מאתגר וקשה ומרחיק מועמדים רבים מהגשת מועמדות ללימודי תואר שני במנהל עסקים.
מדוע כדאי ללמוד MBA?
יש הסבורים כי השקידה של שנתיים נוספות בלימודים קשים ומעבר מבחן הGMAT לא שווים את המאמצים, אלא שמחקרים מוכיחים כי ההפך הוא הנכון. לאותם אנשים שאפתניים שרוצים להתקדם בעולם העסקים ולהגיע למשרות ניהוליות בכירות – MBA מהווה תנאי קבלה הכרחי לאלו! כמובן שמלבד התארים הנחשקים מושם דגש רציני על ניסיון בפועל, שלא פעם גובר על תארים. מנהל בכיר בחברות ענק צריך להיות בעל ניסיון פרקטי ובעל תכונות אופי מסוימות שיאפשרו לו להתמודד עם בעיות ניהוליות כאלו ואחרות. MBA מאפשר לרכוש ידע זה ולהתכונן לתפקיד בצורה הטובה ביותר. מלבד זאת הוא משדרג את השכר, היוקרה והמשרות בצורה משמעותית.
כיצד תופסים בשוק העבודה מועמד עם תואר MBA?
אין ספק שתואר שני ,לא משנה באיזה מקצוע, מרשים יותר ובאופן מיידי נותן יתרון על המועמדים האחרים. תואר שני בתפיסה שלו גורם לגורמים בשוק העבודה להסתכל על המועמד כאדם מעמיק, רציני, בעל ניסיון ושאפתני. בפועל אדם שלמד תואר ראשון במנהל עסקים ומיד לאחר מכן פנה ללימודי MBA יהיה חסר ניסיון. לעומתו, אדם שלקח הפסקה, השתלב בשוק העבודה ולקח את הזמן ליישם את מה שלמד יזכה להעדפה, שכן מלבד התארים הנחשקים הוא אוחז גם בניסיון עשיר שיסייע לו במילוי התפקיד.