רבים מהצעירים שחווים את חיי הלילה מוצאים בכך גם מקצוע, בין אם כברמנים, דורמנים, אמרגנים ומפיקים של הופעות מוזיקליות ואמנותיות ועוד. מבין התפקידים בבר, ניהול בר נחשב למקצוע שדרוש בו מעט יותר מידע בסיסי בתחום הבר – גם אם עסקו בעברם במלאכת הברמנים. ניהול בר באופן נכון תורם להצלחתו השיווקית והעסקית של הבר, מגשים את ייעודו של מנהל הבר בעצם ניהולו של עסק ומאפשר פיתוח קריירה בתחום חיי הלילה שבדרך כלל משתלם כלכלית. לצורך השלמת הידע הדרוש לעניין נפתח קורס לניהול בר שמיועד למי שיש לו רקע בתחום "מהצד השני של הבר" וכן לאנשים שמעוניינים לפתח את הכישרון העסקי שלהם ללא קשר ספציפי לתחום.
מהן מטרות קורס ניהול בר?
לימודי ניהול בר מקנים ידע מקצועי בניהול עובדים בבר, כיצד לעבוד מול ספקים, עבודות המעקב והבקרה בעסק תוך פיקוח על מערך ההזמנות, תמחור בבר, שמירה על האסטטיקה במקום וכן גם על האקוסטיקה במקומות מיושבים בתוך העיר או במקומות המשמשים להופעות, פיקוח על המזון ועל המשקאות, הכרת המתחרים והשוק והתנהלות לצידם, הקמת סדנאות שונות בתחום הבר כמו פליירינג, קוקטיילים, יין, קפה, בירה ומזון ועוד נושאים רבים הקשורים בניהול ובבר.
מהם נושאי הלימוד בקורס ניהול בר?
נושאי הלימוד בקורס ניהול בר מגוונים ורבים, ומשתנים בין מוסדות הלימוד השונים שמציעים לימודים אלו. בין התכנים המועברים בקורס ניתן למצוא תכנים בסיסיים, כמו למשל בניית תפריט אלכוהול, יכולת שיווק של בר, הגעה אל היעדים הרצויים, סוגי ההגשה המיוחדים לבר, תנאי התברואה בו, כיצד להשיג רישיונות וכיצד לבטח אותו ועוד.
מהן אפשרויות התעסוקה בתחום?
בוגרי הקורס אשר עמדו בתנאיו יקבלו תעודת הסמכה לניהול בר, ויוכלו להתחיל לעסוק במקצוע זוהר ומעניין שחובק בתוכו את העולם העסקי. בוגרי הקורס יוכלו להשתלב בחיי הלילה בעיר ובפריפריה, לעבוד כמנהלי משמרות או כמנהלי בר בבית מלון, בברים, פאבים או מסעדות, לעסוק בענף השתייה והאספקה בענף המזון, כמנהלי מחלקות מזון ועוד.