מקצועם של הברמנים הוא מקצוע שחובק אחריות רבה, אהבה לאלכוהול, יכולת שירותית, ריכוז רב ותקשורת בין אישית טובה. ברמן מוצלח הוא מי ש"עושה את העבודה לשני הכיוונים": הוא מספק עבודת מכירות מעולה למעסיקו, ומצד שני מעניק שירות יוצא מן הכלל ללקוחות הנהנים. ברמן טוב גם יודע כמה טיפים על צורות הכנה והגשה של משקאות, ומגיש באופן מיידי את המשקאות, כך שטעמם הטרי ישמר, האש עוד תבער על אוגן הכוס, ואינו מתבלבל בהגשת החשבון, משום שהשירות הוא אישי, והלקוח הוא (כמעט?) היחיד על הבר, או ככה לפחות הוא רוצה להרגיש.
טיפים לברמן מוצלח
אוקיי, אז סיימתם קורס ברמנים, אין זה אומר שבשטח לא לומדים, אלא להיפך: בשטח העבודה האמיתית מתגלה לעין ויש מצבים שונים שלפעמים אפילו לא קשורים למזיגה וצריכים להיפתר מול הלקוח. קודם כל, הברמן חייב לשלוט ברזי הכנת המשקאות, כי זה הבסיס- לעתים הלקוח יודע ללמד את הברמן איך להכין אותו טוב יותר – כמו גם להתאים את הכוס הנכונה למשקה המיועד. הברמן צריך להפתיע ולדעת איך לפנק אם צריך, איך להכין משקה נדיר (יש המון מרשמים באינטרנט) כדי להפתיע.
טריקים לברמן מוצלח
קרח הוא המצרך הבסיסי השמיש ביותר לצורך טריקים, אולם כמו שהוא תורם לעשיית המשקה ולהגשה, הוא יכול לקלקל את הטעם אם יש לו טעם לוואי, על כן הכי טוב להשתמש בקרח קנוי. במשקאות שמערבים ביצים למשל, רצוי לערבב אותן עם קרח להשגת מרקם אחיד. על מנת לקרר מהר את המשקה, ניתן לקרר את הכוס לכמה רגעים במקפיא או למזוג מים וקרח. ומשקאות בעלי מרכיבים טבעיים? חשוב מאוד להשתמש במרכיבים טריים ולא משומרים.
לא לערבב הנאה בעבודה
נכון שהמקצוע של המוזג קשור ל"ערבוב", אולם עליו להיות בהיר בזמן מלאכתו. עליו לשמור שהלקוח לא יהיה שתוי מדי כדי שיחזור הביתה בשלום (כן, גם זה חלק משירות – אפילו יותר חשוב מרווחי הבר), להכין את הכמויות הנכונות למשקאות, לזכור המון דברים בבת אחת כאיש שירות, ולחזור הביתה מאוחר – לפעמים אפילו בנהיגה. זאת הסיבה שברמנים לא שותים בזמן העבודה, למרות החיבה העמוקה לאלכוהול. בבר, חשוב לדעת מאיזה צד נמצאים.