מהנדס תעשייה וניהול משלב בין היכולות האישיות והאנושיות של הארגון לבין אמצעי הייצור שלו במטרה לשפר את הישגי הארגון ולהגדיל את תפוקתו. התחרות הקשה המאפיינת את שוק הכלכלה הגלובלית מחייבת את כל הארגונים המעוניינים לשרוד ולשגשג להתייעל בצורה מקסימאלית מבחינת תפעול, פיתוח, ייצור ואספקת המוצרים או השירותים הנדרשים ללקוח. מהנדס תעשייה וניהול עושה שימוש בכלים מדעיים ומתמטיים על מנת לנתח את כל הגורמים ולהציע דרכי ייעול אפשריות לארגון בו הוא עובד.
מי מתאים להיות מהנדס תעשייה וניהול?
אחת התכונות המרכזיות ביותר להן נדרש מהנדס תעשייה וניהול טוב היא יכולת הראייה המערכתית. מהנדס תעשייה וניהול חייב לדעת לראות את כל הפרטים הקטנים ביותר, ולהרכיב ממנה תמונת מצב גדולה של כל המערכת כולה. רק על ידי התבוננות במערכת כולה והכרה של כל הפרטים המרכיבים אותה ניתן להגיע להחלטות הנכונות המובילות לתהליכי ייעול ושיפור. בנוסף, מהנדס תעשייה וניהול נדרש לשלב בין יכולת חשיבה אנליטית לבין יצירתיות על מנת לחשוב "מחוץ לקופסא" ולמצוא פתרונות חדשניים.
מהם הנושאים אותם לומד מהנדס תעשייה וניהול?
הלימודים בתחום התעשייה והניהול כוללים קורסים רבים כגון: סטטיסטיקה והסתברות, מתמטיקה, מדעי המחשב, תחזוקה, אבטחת איכות, תורת הארגון, הנדסת תעשייה, מבנה נתונים, חומרים הנדסיים ותהליכי ייצור, הנדסת שיטות, שיטות אופטימיזציה, הנדסת מערכות בקרה, ניהול משאבי אנוש, תכנות, אלגברה ליניארית, ניהול מכירות ושיווק, פיסיקה, מדעי ההתנהגות, כלכלה ומימון, התנהגות ארגונית, שרטוט בעזרת מחשב ועוד.
התמחות ואפשרויות תעסוקה
במהלך עבודתו השוטפת של מהנדס תעשייה וניהול, ניתן להתמחות במגוון רחב של תחומים כגון: תכנון ופיקוח על מלאי, תפעול שוטף, קווי אספקה, ניתוח ארגוני,ניתוחים כלכליים, ניהול איכות, מערכות מידע ועוד. בסיום הלימודים בוגרי התואר בתחום הנדסת התעשייה והניהול יכולים להשתלב בשוק העבודה בתחומים מגוונים כגון: תעשיות האלקטרוניקה, תעשיות הכימיה, תעשיות התרופות, תעשיות המזון, תעשיות הטקסטיל, תעשיות המתכות ועוד תחומים רבים.