בישראל מתקיימים אירועים המוניים רבים כגון טקסים, תהלוכות, עצרות מפגינים, עצרות זיכרון, מופעים וכיוצ"ב אשר מאופיינים בריכוז קהל רב שיש לו אפיונים שונים וכן התנהגויות שונות (עקב גיל, סוג אירוע מקום האירוע ועוד). כדי לעבור כל אירוע בשלום, יש לדרוש לשלומו של כל אחד מהמשתתפים, הצופים והמופיעים – נושא זה מצוי בידם של מארגני האירוע. לאורך השנים נוצר תקן וסטנדרט לבטיחות כל אחד הנוטל חלק באירוע, ויש לנהוג על פיו. יש לצפות את כל הסיכונים האפשריים ולהיערך אליהם בהתאם מול הגורמים הרלבנטיים: כיבוי האש, המשטרה, מד"א, רשויות מקומיות ועוד.
מהן מטרות לימודי קורס בטיחות באירועים המוניים ?
הקורס יכשיר ממונים על הבטיחות, עובדי רשויות מקומיות ואנשי מגזר פרטי לסילוק או להפחתת הסיכונים הנשקפים לכל אחד מהגורמים הנוטלים חלק באירוע. הקורס ינחה כיצד ליזום, לארגן, לנהל, לפקח, לקבל רישויים שונים ולהפיק בפועל אירועים המוניים על פי נהלים, יסודות בבטיחות והדרישות על פי חוק. כיצד ניתן למנוע סכנה באירוע המוני? כיצד לטפל בסכנה קיימת? בין השאר, הקורס יכין להיערכות לאירועים המוניים הנמשכים מזמן קצר בן כמה שעות לימים ולשבועות ארוכים, באתר אחד ויחיד או במגוון מוקדים בו- זמנית.
מהם התכנים הנלמדים בקורס בטיחות באירועים המוניים?
בין תכני הקורס הנבחרים על ידי כל מוסד לימודים, ניתן הלומדים יכינו תוכנית בטיחות לטובת גורמי הרישוי, יבצעו סקר סיכונים באתרים, סיווג אירועים, מאפייני בטיחות ובריאות באירוע המוני, מיומנויות ניהול באירועים המוניים, רקע משפטי – ניהול אירוע המוני בראי החוק ועל פי תקנות ת"י 5688 לניהול בטיחות באירועים המוניים, נהלי משטרת ישראל ועוד.
מהן אפשרויות התעסוקה לבוגרי קורס בטיחות באירועים המוניים?
למסיימי קורס בטיחות באירועים שונים תוענק תעודת גמר. אירועים המוניים רבים מתרחשים מדי יום ביומו ברשויות המקומיות, במוסדות שונים המקיימים אירועים המוניים, באגודות ספורט, בחברות הפקה ועוד ולעתים אף באופן בו- זמני וללא הפסקה. בוגרי הקורס יעניקו שירותי ייעוץ או היערכות מקדימה ובפועל לאותם האירועים על מנת שאלו יוכלו להתקיים בשלום.