כדי להפוך לתקליטן מקצועי או DJ כפי שנהוג לכנות אותם, צריך מעט יותר מאשר רשימה של שירים, iPod, מגבר וכמה רמקולים, או מחשב נייד עם אמצעי להעברת מדיה. תקליטן מקצועי מכיר את הקהל שלו, מסוגל לסחוף אחריו את ההמונים ויודע כיצד להתאים להם בדיוק את המוזיקה המתאימה בזמן המתאים. התקליטן למעשה יוצר את האווירה במו ידיו באמצעות המוזיקה שהוא מנגן, ומתאים את הקצב והסגנון לאורך כל שלבי האירוע אותם הוא מוביל.
תקליטן יודע לשלוט בקצב
כאמור, תקליטן מקצוען לא רק יודע כיצד למשוך את האנשים לרחבת הריקודים, הוא גם יודע כיצד להשאיר אותם שם. העיקרון החשוב ביותר הוא למנוע הפוגות בין שיר לשיר. לצורך כך, יש צורך בשני אמצעים לשידור מוזיקה, כלומר שני נגני תקליטורים, שני iPod או שני מחשבים ניידים. את המעבר בין שיר לשיר עושים באמצעות קרוס פייד, וככל שהמעבר בין שיר לשיר מתבצע בצורה חלקה יותר, כך החוגגים יהיו מודעים פחות למעבר בין השירים. לצורך כך משתמשים תקליטנים רבים בתוכנות מתאימות.
מה צריך בשביל להיות תקליטן?
בשביל להיות תקליטן מקצועי צריך ציוד מקצועי. ישנם תקליטנים אשר מסתפקים במחשב נייד וזוג רמקולים, ובתוכנה מתאימה. תוכנות התקליטנים מדמות למעשה שתי פלטות או שתי נגני תקליטורים וניתן לבנות רשימת שירים תוך כדי עבודה ולהתאימה לקהל. אחד הפריטים החשובים ביותר של כל תקליטן הוא המגבר. כיום לרוב הרמקולים שי מגבר מובנה בתוכם אך התקליט זקוק גם למיקרופון על מנת לתקשר עם הקהל ולהלהיב אותו. ציוד הכרחי נוסף הוא: מחשב נייד, כבלי אודיו, כבל מאריך, חצובות, אזניות ועגלה לציוד.
קורס תקליטנים
כיום ניתן ללמוד בקורס תקליטנים ולפתח את השמיעה ואת חוש הקצב על מנת להפוך לתקליטן מקצועי. בקורסי התקליטנים לומדים חניכי הקורס טכניקות של מיקס מתקדמות המתאימות לכל סגנון מוזיקלי, וכן מתרגלים שליטה בקהל בעזרת מוזיקה וקצב. ישנם מוסדות לימוד רבים המציעים קורסי תקליטנים מקצועיים המשלבים גם סדנאות הכרה ותפעול של כל הציוד הממוחשב לו זקוק התקליטן