הנדסה מכאנית היא מקצוע הקשור לעולם הנדסת המכונות. הכשרה של מהנדס מכאני מאפשרת למחזיק בה להחזיק במגוון רחב של משרות ותפקידים בנושאים כגון מחקר ופיתוח, ניהול הנדסי, אחזקה, תכנון וייצור ועוד נושאים רבים הקשורים לתחום הנדסת המכונות. הידע האקדמי הדרוש לכל מהנדס מכאני מגיע מתחומים הנחשבים למדעי יסוד מדויקים כמו מתמטיקה, מדעי המחשב, כימיה, פיסיקה ועוד. הנדסה מכאנית היא מקצוע אקדמי המאפשר לבוגריו להשתלב בתעשייה או להמשיך את הלימודים לעבר תארים אקדמיים גבוהים יותר.
מסלולי ההתמחות בתחום ההנדסה המכאנית
מוסדות לימוד רבים המציעים הכשרה אקדמית בתחום ההנדסה המכאנית מציעים מגוון רחב של מסלולי לימוד והתמחות אשר מותאמים לצורכי השוק המודרניים, ומעניקים גמישות רבה באפשרויות הבחירה של הנושאים הרבים. כמו כל לימודי ההנדסה, תקופת הלימודים מתפרסת על פני ארבע שנים. בין מסלולי ההתמחות ניתן למצוא התמחות במבנים ומכאניקה חישובית, זרימה ותכנון תרמי, אווירונאוטיקה וחלל, תכנון בעזרת מחשב, מערכות ממוזערות וחומרים, סביבה ואנרגיה מתחדשת ועוד.
מהן אפשרויות התעסוקה בתחום ההנדסה המכאנית?
הבוגרים אשר סיימו בהצלחה את הלימודים האקדמיים בתחומי ההתמחות השונים של ההנדסה המכאנית, נחשבים למהנדסים, וזכאים להירשם בפנקס המהנדסים בישראל. בפני בוגרי התואר ניצבת האפשרות לפנות לשוק העבודה בתפקידים מעניינים ומרתקים בחברות וארגונים מובילים כגון התעשייה האווירית, צה"ל, חברת החשמל, מקורות, צינורות, התעשייה הרפואית, חברות הייטק פרטיות ועוד. כמו כן בוגרים המעוניינים בכך יכולים להמשיך את לימודיהם לתארים מתקדמים יותר.
מדוע כדאי ללמוד הנדסה מכאנית?
הנדסה מכאנית הידועה גם בשם הנדסת מכונות היא תחום מבוקש ביותר אשר משלב בין תחומי יסוד רבים מעולם המדעים במטרה לעזור בפיתוח, תחזוקה, ייצור ותכנון של מכונות ומערכות מכאניות מורכבות. כל תעשיית כלי התחבורה, תעשיית האנרגיה, תעשיית המבנים ותעשיות רבות אחרות מתחום הפיתוח כמו רובוטיקה ומערכות ייצור נסמכות על תחום ההנדסה המכאנית. העובדה הזאת הופכת את התחום למבוקש ונחשק בעיני רבים, אשר מבטיח מקצוע מעניין ומגמל.