הפקות מוסיקליות במאה ה-21 קיבלו סטנדרטים אחרים ממה שהיה מקובל לפני יובל או פחות מכך. הקריטריונים להפקה מוצלחת השתנו ביחד עם התפתחות הטכנולוגיה והיכולות לטפל בסאונד באופן מלוטש יותר. כיום, מפיק מוסיקלי זקוק לשליטה מלאה בתחום עבודות אולפן – וזה אומר התמצאות בסביבת האולפן הדיגיטלי – התוכנות, הכלים, אופן העריכה ועוד. נגנים, מוסיקאים למיניהם ותקליטנים הם אלו שיכולים לפתח את הידע המוסיקלי הקיים ולהפיק יצירות באופן עצמאי לעצמם או לאמנים אחרים. מקצוע ההפקה הפך למבוקש בידי יוצרים שמבקשים את החדשנות, הטאץ´ האישי המוסיקלי והפקה עצמאית המוטבעת בטעם האישי שלהם.
מהן מטרות קורס producer?
היכרות עם סביבת האולפן הדיגיטלי מחייב למידה מול תוכנת אולפן. הקורס יקנה ידע ומיומנויות בשימוש תוכנת האולפן הנבחרת, כך שהלומדים יוכלו להקליט כלים חיים, לערוך אודיו באופן מתקדם ולתכנן רצועות נגינה מיוחדות באופן מקצועי. המפיק יוכל להפיק סגנונות מוסיקליים שונים על דרישותיהם תוך היכרות עם הטכניקות ועם שיטות העבודה של המפיקים המובילים בתחום. הקורס יעשיר את הלומדים בעקרונות הסאונד, ילמד כיצד להשתמש באפקטים מתקדמים, ילמד את יסודות המיקס ובמאסטרינג, מוניטורים, אקוסטיקה וסידור האולפן ועוד. עם סיום הלימודים יגישו הלומדים פרויקט גמר על מנת ליישם את החומר הנלמד ולקבל ביקורת עליו.
מהם נושאי הלימוד בקורס producer?
נושאי הלימוד בקורס producer נבחרים על פי שיקול דעת של מוסד הלימודים הנבחר ולכן משתנים ביניהם. בין הנושאים האפשריים: הקמת אולפן ביתי, בניית מחשב אודיו, יסודות הסאונד, תורת הגלים, אופטימיזציה של המחשב לעבודה עם אודיו, פרוטוקול מידי, תוכנות סאונד, אוטומציות וקונטרולים בתוכנה, עריכת אודיו מתקדמת, אקו לייזרים, אמנות ההקלטה, פסיכו אקוסטיקה, אפקטים מבוססי זמן, עקרונות המאסטרינג, המיקס, הסינתזה, קיובייס, עקרונות הצריבה, עקרונות בהפקה מוסיקלית ועוד נושאים הרלבנטיים למפיק המוסיקלי העתידי.
מהן אפשרויות התעסוקה בתחום?
מפיק מוסיקלי נמצא בשירות כל מי שעוסק במדיה – אנשי אינטרנט, נגנים ויוצרים מוסיקליים, אנשי תיאטרון, טלויזיה ובמה, מופעי מחול, מיצגים ועוד. הקורס מאפשר ללומדים לדעת כיצד לבנות אולפן הקלטות פרטי ולהגיש את התוצאה המוגמרת באופן מקצועי, ועל פי הדרישות של היוצרים באופן המדויק ביותר.