בוגרי תואר ראשון ממקצועות שונים יכולים לגשת ללימודי תואר שני במשפטים, לאו דווקא אלו שסיימו לימודי משפטים כתואר ראשון. כמו כן, הוא אינו מחייב את בוגריו לעסוק בתחום המשפטים, בניגוד לתארים מתקדמים אחרים, המתמקצעים ו"תופסים נישה" בתחום ידע צר יותר במקצוע. התואר השני במשפטים הוא תואר מבוקש, וההוכחה לכך מתבטאת במספרים: מדי שנה כמות מסיימי תואר שני במשפטים מוכפלת ביחס לתארים מתקדמים אחרים. מרבית הלומדים לתואר שני במשפטים עושים כן לצורך ההכרה המקצועית לצורכי תגמול או שכר – ועל כן מצטיירת תחרות גדולה בקבלה לתואר זה.
מהי מטרת הלימודים לתואר שני במשפטים?
לימודי המשפט בתואר שני מאפשרים ללומדי התואר הראשון במשפטים ולבוגרי התארים האחרים להרחיב את תחומי הידע שלהם ולהתמחות בנישה מסוימת הקשורה במשפטים – בארץ או בחו"ל, כמו שהיא גם פותחת דלתות ללימודי מחקר ולאקדמיה. עם סיום התואר ישנה התמחות בתחום הלימודים הנבחר המקנה ללומדים יתרון והשתלבות בשוק העבודה, וזאת לאחר מעבר בחינות הלשכה.
אילו מסלולי לימוד כלולים בתואר שני במשפטים?
תכני הלימוד תלויים במסלולי הלימודים אותם בחרו הלומדים, היות ותואר זה מאפשר לימודים דו חוגיים בחלק ממוסדות הלימוד בשני מקצועות שונים. התואר השני במשפטים יכיל בין השאר את המסלולים הבאים: תואר שני בהתמחות מיוחדת: משפט עסקי או משפט מסחרי, תואר כללי- עיוני, מוסמך במשפט עברי וכך מוסמך לדיני ישראל, התמחות במשפט הבין לאומי, הסטוריה ופילוסופיה של המשפט, גישור, פלילים וכן הלאה.
מהן אפשרויות התעסוקה בתחום?
לבוגרי התואר השני אשר סיימו בהצלחה את התואר תוענק תעודת תואר שני במשפטים L.L.M. בוגרי התואר יוכלו לעסוק במחקר מקיף בתחום עניינם או להמשיך ללימודים מתקדמים באקדמיה. כמו כן, ניתן להתמחות בארצות הברית או באנגליה בשפה משנית, ולהרחיב את האופקים בנושא. בוגרי התואר השני במשפטים מוסיפים על סיכוייהם להתקבל למשרות נחשקות בתחום כיתרון על בוגרי התואר הראשון בלבד.