אחד המסלולים המעניינים ביותר ללימודי תואר שני הינו מחשבה ביולוגית. התואר השני במחשבה ביולוגית מיועד לכל אותם בוגרי תואר ראשון בביולוגיה או במדעי החיים, המעוניינים להמשיך את הלימודים האקדמיים וללמוד תחום חדש ומסקרן המשלב בין תחומים רבים הלקוחים מנושאים שונים במדעי החיים לבין תפיסות פילוסופיות ומחשבתיות.
מה זה מחשבה ביולוגית?
תחום המחשבה הביולוגית בודק למעשה את מידת ההשפעה ואת אופן ההשפעה שיש לתחום הביולוגיה ולתחומי המחקר השונים בעולם מדעי החיים, על החברה האנושית. כל חוקר מתחום מדעי החיים נתקל לא פעם בשאלות מוסריות ברמה הפילוסופית. שאלות כגון השפעתם של מחקרים שונים על החברה, מהו מקור הסמכות שיש לנו כאנשי מדעי החיים וכרופאים להשפיע על התהליכים הטבעיים של האבולוציה ועוד שאלות הקשורות ליחסים בין מדע ואמונה, ומקומה של הרפואה המודרנית בתהליכי המודרניזציה של החברה האנושית.
מהי מטרת הלימודים לתואר שני במחשבה ביולוגית?
המטרה המרכזית של הלימודים לתואר שני במחשבה ביולוגית היא להקנות לסטודנטים בתואר את היכולת להתמודד עם השאלות הפילוסופיות החשובות המקיפות את התחום. תכנית הלימודים בתואר מאפשרת לסטודנטים להתמודד ולדון עם התוצאות וההשפעות המוסריות שיש למחקר בתחום מדעי החיים על החברה האנושית כגון סוגיות מתחום הניסויים בבעלי חיים, הפלות יזומות, המתות חסד, חקר הגנום האנושי, סוגיות של דת ואמונה ועוד.
מהי תכנית הלימודים של תואר שני במחשבה ביולוגית?
באופן עקרוני תכנית הלימודים של תואר שני במחשבה ביולוגית עוסקת בנושאים רבים מתחום הביולוגיה אותם מכירים הסטודנטים מן הלימודים לתואר הראשון, אך עם דגש מיוחד על ההשלכות של אותם נושאים על החברה האנושית, ההיסטוריה התרבותית ועוד. תכנית הלימודים כוללת קורסים שונים כגון: זוויות הסתכלות שונות על הרפואה האלטרנטיבית, המאזן האקולוגי, שמירה על הסביבה, הגדרת החיים, חקר הגנום האנושי, יחסי דת ומדע, תפיסות שונות בחקר מדעי החיים, ועוד. את התואר ניתן לעשות בשני מסלולים שונים עם וללא תזה.