סטריאוטיפ וסטיגמה שגויה נפלה על קהל החרדי והנשים החרדיות בפרט. בעקבות אורח החיים השונה וכה רחוק מההוויה החילונית קיים קושי בהפנמה כי גם נשים חרדיות יכולות לצאת ללימודים אקדמאיים גבוהים ולהיות מועסקות בחברות ובתפקידי מפתח משמעותיים. התמונה של אישה חרדית בחברת הייטק לא מסתדרת במוח הישראלי-החילוני, אך הזמנים השתנו וגם ההוויה החרדית השתנה והגיע הזמן שגם הצד השני יעשה את צעדיו וייתן הזדמנות לנשים החרדיות להשתלב בתעסוקה.
הזמנים משתנים – שינוי בהווי החרדי
משפחות חרדיות יהיו לרוב בנויות בנקודת המבט הבאה – אב לילדים רבים שהולך ולומד, אם שמנסה בזיעת אפה לפרנס את המשפחה בעבודות פשוטות וילדים קטנים וגדולים כאחד שמנסים לתת יד בחיים הצנועים במשפחה. ההווי החרדי מתפתח בשנים האחרונות וההבנה כי גם הקהל החרדי יכול לחיות חיי מותרות, להרוויח קצת יותר מהמינימום וליהנות מהחיים לא פסחה על החרדים. אנו זוכים לראות נשים וגברים ניגשים ללימודים אקדמאיים במקצועות חול ומשתלבים בתעסוקה בחברות וארגונים חילוניים וללא קשר לאמונתם הדתית ואורח חייהם. הרצון לצאת ממעגל העוני ולחיות בנחת ובחיי נוחות מכונן במשפחות החרדיות ובקרב הנשים החרדיות בפרט.
שילוב נשים בטכנולוגיה וההנדסה
ברגע שתעשה התגברות על הסטיגמה והסטריאוטיפ כי אישה חרדית לא יכולה להשתלב בתעסוקות כאלו ואחרות יוכלו להשתמש בכר הנרחב של נשים חרדיות במקצועות הטכנולוגיה, ההנדסה ואף בהייטק. מדובר בתחומים שמתבססים לא מעט על פוטנציאל ומכיוון שקהל יעד זה עוד לא נחקר ייתכן ומעסיקים ימצאו בו יהלומים של ממש. עד כה באופן כוללני גילו הנשים החרדיות שהשתלבו בתפקידים שונים בארגונים מוסר עבודה ויכולת למידה מעולה. בימינו מכללות ואוניברסיטאות ברחבי הארץ מציעות לימודים אקדמאיים במגוון תחומים ומקצועות – הקשורים לדת ולחינוך ומקצועות חול כאחד. פתיחת דלתותיהן של המכללות לאורח החיים הדתי מאפשרת גם לקהל החרדי להשיג השכלה גבוהה במקצוע לבחירתם.
מדוע חשוב לשלב נשים חרדיות בתעסוקה בישראל?
בכדי לעשות את הצעד של השתלבות הנשים החרדיות בתעסוקות מעין אלו יש לעודד אותן לצאת ללימודים אקדמאיים בתחומים שאינם קשורים להוראה, חינוך ויהדות, וכן לקבל תמיכת הממשלה בתקציב מסודר. יש לזכור כי מדובר באינטרס משותף – הצלחת האישה החרדית, הצלחת הארגון והתקדמות כלכלית-חברתית בחברה הישראלית. יש לזכור כי מדובר בשילוב אורח חיים של אישה חרדית עם , לא פעם, חברה חילונית לחלוטין ועל כן מדובר בדרך לא פשוטה שדורשת שיתוף פעולה מצד האישה ומצד המעסיק וסביבת העבודה כאחד. מדובר בצעד חשוב להפחתת העוינות בין המגזר החילוני לחרדי.