יש הטוענים כי כתיבה הוא כישרון מלידה ולא משהו שניתן ללמוד במסגרת לימודי תעודה, קורסים או תואר. אין ספק שכתיבה בתור כישרון מולד יכולה לסייע מאוד בהמשך הדרך, אך לימודי כתיבה יכולים רק להעשיר, להעצים, למקד ולהכווין את הכתיבה. בלימודי כתיבה מסייעים שחרור ממחסומים ישנים, הכרת של טכניקות כתיבה שונות, הכרה של יצירות כתיבה מכל העולם, התבטאות בכתב בצורה הטובה ביותר, ניסיון בכתיבה בהתאם לדרישה, ביטחון עצמי גבוה בכתיבה, היחשפות לפרוזה ולשירה ועוד – כל אלו יכולים להעשיר את הידע של אדם בעל כישרון טבעי בכתיבה.
אילו תארים ראשוניים קיימים בתחום הכתיבה?
תואר ראשון בכתיבה באופן כללי לא קיים במוסדות לימוד רבים, עם זאת תארים ראשונים בתחומי הכתיבה קיימים בכל עבר. בין אם מדובר בלימודי קופירייטינג, בלימודי כתיבה יוצרת, בכתיבה עיתונאית, תסריטאיות, בתקשורת ועוד – כל אלו ועוד מהווים תארים ראשונים, קורסים ולימודי תעודה נפוצים ופופולאריים שרבים בוחרים לקחת וליישם את כישרון הכתיבה שלהם דרך מקצועות אלו.
מה לומדים בתואר ראשון בתחומי הכתיבה?
כאשר אדם ניגש ללימודי תואר ראשון בתחומי הכתיבה הידע שירכוש יהיה מאוד נרחב, הרבה יותר מאשר בקורס/לימודי תעודה ייעודים וממוקדים. כחלק מנושאי הלימוד אליהם יכול להיחשף סטודנט המתמחה בכתיבה תהיינה כתיבת פרוזה, כתיבת שירה, תסריטים, כתיבה עיתונאית, כתיבה למדיה, הכרות עם טקסטים בינלאומיים, כיצד לבקר ולנתח טקסטים, נובלות, כתבות מגזין, קריאה וכתיבה בתרבויות שונות, היכרות עם יצירות ספרותיות שונות, ז´אנרים שונים בעולם הכתיבה ועוד.
מה היא המטרה של לימודי תואר ראשון בתחומי הכתיבה?
לימודי תואר ראשון בתחומי הכתיבה משנים את מטרתם ממסלול לימודים אחד לאחר. יש מסלול שמתמקד בהכשרת הסטודנט לעיתונאי, יש מסלול שמכשיר את הסטודנט להפוך לכותב סיפורת, מסלולי לימוד שמכשירים תסריטאים ועוד. המשותף לכל אלו הוא הרצון להפוך את כישרון הכתיבה הטבעי למקצוע ולפרנסה תוך התמקצעות והעמקה בסוגי כתיבה, היחשפות לסוגים שונים של טקסטים וספרות והרחבת ידיעותיו והעשרת טכניקות הכתיבה של הסטודנט.