תואר המהנדס הוא אחד התארים הנחשקים ביותר בקרב ציבור המועמדים להשכלה גבוהה בישראל, אשר פותח הרבה מאוד דלתות להשתלבות מוצלחת בתעשיות השונות אשר עוזרות לבנות ולפתח את המדינה הקטנה הזאת. בין אם מדובר בתואר מהנדס בתחומי הבנייה והתשתיות השונים, או בין אם מדובר במהנדס העוסק בהייטק או בטכנולוגיות רפואיות מתקדמות, מדובר באחד המקצועות המאגרים והמתגמלים ביותר שניתן ללמוד אליהם, במסגרת תואר אקדמי במוסד מוכר.
היכן מומלץ ללמוד הנדסה?
לימודי ההנדסה הם אחד המסלולים הקשים והתובעניים ביותר מתוך קשת המקצועות אותם ניתן ללמוד באוניברסיטאות ובמכללות בארץ ובעולם. מדובר בארבע שנות לימוד אינטנסיביות, הנחשבות למעייפות במיוחד, אולם בסופם מגיע תגמול נאה ביותר המאפשר לבוגרי התואר שהשקיעו במהלך שנות הלימודים למצוא עבודה מעניינת, ולהרוויח את אחת המשכורות הגבוהות בארץ. ניתן ללמוד הנדסה באוניברסיטה או במכללות השונות, כאשר בהתאם לשאר מקצועות הלימוד, תנאי הקבלה לאוניברסיטה נחשבים למחמירים יותר, אך הלימודים שם נחשבים ליוקרתיים.
לימודי הנדסה באוניברסיטה
כאמור, תנאי הקבלה למסלולי הלימוד לתארים בהנדסה באוניברסיטאות השונות, נחשבים למחמירים מאוד. הביקוש הגדול לאותם מקצועות מאפשר לאוניברסיטאות להקשיח את התנאים על מנת לסנן ולקבל את המועמדים הטובים ביותר, עם הפוטנציאל הגבוה ביותר להצלחה. בנוסף לתנאי הקבלה, גם רמת הלימודים באוניברסיטאות נחשבת לקשה במיוחד, עם דגש רב על נושאים תיאורטיים ומחקרים מתחום המתמטיקה והמדעים המדויקים.
לימודי הנדסה במכללה
לעומת תנאי הקבלה הקשוחים באוניברסיטאות, מציעות המכללות בישראל תארי הנדסה מקבילים, עם תנאי קבלה הרבה יותר גמישים ונוחים. באופן הזה, גם סטודנטים שלא הוציאו 750 בבחינה הפסיכומטרית שלהם, מקבלים את ההזדמנות להפוך למהנדסים מוכשרים לא פחות. נכון, לימודי הנדסה במכללה חסרים את היוקרה ממנה נהנים מהנדסים בוגרי אוניברסיטה, אולם הלימודים במכללות השונות מכינות בצורה טובה יותר את הבוגרים לקראת העבודה בתעשייה בארץ ובחו"ל, ולכן מהנדסים בוגרי מכללה נהנים מיתרון בבואם למצוא עבודה בתחום בתום הלימודים.