מוסיקה מקשרת אנשים, גם במובן הטיפולי. המוזיקה היא כלי תקשורת שבין מטפל למטופל, כלי מארגז הכלים הבלתי מילוליים ודווקא משום כך, אין צורך ברקע מוסיקלי קודם או ידע בנגינה בכדי לעסוק בתחום זה. המוסיקה, כמו גם הקולות שתינוק שומע לפני שהוא מתחיל להבין את משמעות המילים, היא קדומה יותר ומשיקה לפעימות הלב. לכן תרפיסט, שמאפשר סביבה מחזקת ומפתחת, יכולת ביטוי אין סופית, יצירה וחיזוק משתמש בכלי זה על מנת להביא לשינוי. תרפיה במוסיקה מסייעת במצבים של חסך רגשי, חברתי, רוחני או קוגניטיבי וגם פיזי. היא מתאימה לכל גיל, במסגרות שונות ומגוונות.
מהן מטרות קורס טיפול מוזיקלי?
מטרות הקורס לטיפול מוזיקלי הוא להקנות כלים בידי המטפלים לעתיד באבחון קשיים, מצבי לחץ ובעיות אצל המטופלים, להתוות להם דרך טיפולית באמצעות מוסיקה ולהכיר את האמצעים האפשריים לכך. בקורס נלמדות תיאוריות, ספרות ומחקר הקשור לתחום באופן עדכני ויכשיר את המשתתפים בו לטכניקות הטיפול השונות – בין אם באופן פרטני או באופן קבוצתי. משתתפי הקורס בדרך כלל מתנסים בעבודה יישומית בשטח.
מה הם נושאי הלימוד בקורס טיפול מוזיקלי?
נושאי הלימוד הם רבים ומגוונים. בין השאר ניתן ללמוד על אופן בניית תוכניות הלימודים והתאמת תוכנית לימודים באופן פרטני לכל מטופל, מודלים טיפוליים עיקריים בטיפול במוזיקה, אילתור, מבוא לתרפיה מוזיקלית, ביבליותרפיה (שירים ככלי טיפולי), אבחון וטיפול במוסיקה, יסודות התנועה, דינאמיקה קבוצתית, פסיכופתולוגיה, טיפול בתנועה, שימוש בקול ככלי טיפול, מיומנויות יסוד של מוסיקה, מיומנויות האלתור בפסנתר ובעוד כלים, פיתוח שמיעה ופיתוח קצב, שכתוב מוסיקה, הדגשות, הפסקות, קריאת תווים ועוד.
למי קורס טיפול מוזיקלי מתאים?
הקורס יתאים בדרך כלל לבעלי תעודה טיפולית על פי דרישות קדם של מוסד הלימודים שנבחר. רצוי רקע מתחום החינוך או החינוך המיוחד, ריפוי בעיסוק, פסיכיאטריה, פסיכולוגיה תואר ראשון במוסיקה, עבודה סוציאלית וכן בתחומים דומים. המועמדים יעברו בדרך כלל ראיונות במוסיקה (בשירה, בנגינה או בשניהם באופן סימולטני) ולעתים אף בתנועה או בתיאוריה.