מקצועות הבמה למיניהם הם מקצועות הדורשים כישרון, לעיתים אפילו כישרון מולד שקשה מאוד לרכוש אותו מאפס. כך למשל בתחום המשחק, יש שיגידו שאדם נולד שחקן בלב ובנשמה, ושיש אנשים שהמשחק בא להם באופן טבעי, לעומת אנשים שאין להם את היכולות הדרושות להצליח בתור שחקנים. גם מי שנולד עם כישרון משחק טבעי חייב לחדד ולהעצים את היכולות הטבעיות שלו באמצעות לימודי משחק. ישנם הרבה בתי ספר המעניקים שיעורים וסדנאות במשחק, ומיטב השחקנים בעולם ובישראל למדו משחק במסגרת כזו או אחרת בתחילת הקריירה שלהם.
עקרונות חשובים בבחירת בית הספר ללימודי משחק
כאמור, ישנם הרבה בתי ספר למשחק בישראל וחשוב מאוד לבדוק מספר גורמים חשובים לפני שמחליטים היכן לומדים. לימודי משחק עולים כסף ועל מנת לוודא שהשקעתם את הכסף במקום הנכון, שיכול להעניק לכם את הידע הדרוש על מנת להפוך לשחקנים טובים ולככב על הבמות, יש לבדוק מיהם המורים למשחק בבית הספר, איזה קורסים מעבירים בו, האם הוא כולל גם הכנה לאודישנים, האם הוא מקושר לתעשייה בתחום, האם הוא מלמד יכולות נוספות בנוסף למשחק כגון ריקוד, שירה או מעניק ידע במקצועות התמיכה כגון בימוי או הפקה.
כמה זמן לוקח להפוך לשחקן?
בישראל ניתן ללמוד משחק בכמה אופנים. למשל, לימודי בקורסי משחק המעניקים תעודה מטעם בית ספר זה או אחר למשחק, או אפילו לימודים אקדמיים בתחום באחד ממוסדות ההשכלה הרשמיים בארץ. משך הלימודים בפקולטות השונות לאומנות בישראל הוא בין שלוש לארבע שנות לימוד, לעומת קורסי המשחק ללימודי תעודה בהם משך הלימודים משתנה אך קצר יותר.
תכנית הלימודים במסלולי המשחק
המטרה של לימודי משחק היא להשחיז את הכישרון המולד של הסטודנטים למשחק, ולהעניק להם את היכולות הדרושות על מנת להופיע על במה מול קהל במגוון רחב של תפקידים. בנוסף לכך לימודי המשחק חושפים בפני הסטודנטים כיצד מתנהל עולם הבמה מאחורי הקלעים מבחינת עבודה עם בימאי, מחלקת תפאורה, הלבשה ועוד. בין השיעורים הנלמדים ניתן למצוא שיעורי עבודה מול מצלמה, ניתוח טקסט, בניית דמות, התנהלות בסצנה, שירה, מחול ועוד.
כיצד מתקבלים ללימודי משחק?
על מנת להתקבל לרוב בתי הספר למשחק הנחשבים יש לעבור אודישן בו נמדדת מידת הפוטנציאל וההתאמה של המועמד למקצוע התובעני הזה. אולם, לא כל מי שעובר אודישן הופך מיד לשחקן. רוב בתי הספר עושים סינון מחמיר בשנה השנייה ללימודים, הנחשב לאחד המבחנים הקשים ביותר בלימודי המשחק. רבים מן הסטודנטים אינם מצליחים לעבור לשנה השנייה הנחשבת לקשה ביותר בלימודים. על מנת ללמוד במסגרת אקדמית יש להציג תעודת בגרות מלאה וכן ציון פסיכומטרי.